Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2012. július 27., péntek

Bruschetta al pomodoro

sokunk nagy kedvence,nem is tudom mennyit ettem-ünk anno B.Zamárdiban a Restaurante Il Lago vendéglátó ipari objektumban,a tulaj akkor a Mauro volt /Mauro Tedessario/ ha jól emlékszem a nevére,a mostani nevük: Mauro Ristorante Pizzeria Gelateria

http://www.mauro.hu/etterem/index.php


Hozzávalók

  • 6-8 szelet Kenyér (ciabatta, egyéb)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 6 ek extra szűz olíva olaj
  • 1 csipet só
  • 2-3 csipet bors (őrölt)
  • 30 dkg paradicsom
  • 10 levél bazsalikom (friss)

Elkészítés

Vágjuk kockákra a paradicsomot, vágjuk apróra a bazsalikomot és pucoljuk meg a fokhagymát. Az összetevőket 2 órán keresztül érleljük az extra szűz olíva olajban. A kenyérszeletek mindkét oldalát pirítsuk meg. Az összeért paradicsomos szószból vegyük ki a fokhagymát és a meleg, pirított kenyérszeletekre halmozzuk rá. Azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: