sokunk nagy kedvence,nem is tudom mennyit ettem-ünk anno B.Zamárdiban a Restaurante Il Lago vendéglátó ipari objektumban,a tulaj akkor a Mauro volt /Mauro Tedessario/ ha jól emlékszem a nevére,a mostani nevük: Mauro Ristorante Pizzeria Gelateria
http://www.mauro.hu/etterem/index.php
Hozzávalók
- 6-8 szelet Kenyér (ciabatta, egyéb)
- 2 gerezd fokhagyma
- 6 ek extra szűz olíva olaj
- 1 csipet só
- 2-3 csipet bors (őrölt)
- 30 dkg paradicsom
- 10 levél bazsalikom (friss)
Elkészítés
Vágjuk kockákra a paradicsomot, vágjuk apróra a bazsalikomot és pucoljuk meg a fokhagymát. Az összetevőket 2 órán keresztül érleljük az extra szűz olíva olajban. A kenyérszeletek mindkét oldalát pirítsuk meg. Az összeért paradicsomos szószból vegyük ki a fokhagymát és a meleg, pirított kenyérszeletekre halmozzuk rá. Azonnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése