
Hozzávalók (4 főre):
• A főzelékhez:
4 db karalábé
4 db burgonya
1 nagyobb fej hagyma
2 evőkanál olívaolaj
1/2 mokkáskanál őrölt fehér bors
2 szál zellerlevél
1 csokor petrezselyem
2 bögre húsleves-lé
1 púpozott evőkanál finomliszt
1/2 pohár tejfel
só
• A huszár rostélyoshoz:
8 szelet kenyér
2 bögre olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
1. A karalábé fejeket megtisztítjuk, és fejenként 2-2 db 3x3 cm-es kockát vágunk, a szélekről levágott részeket feldaraboljuk, a friss zöld karalábé leveleket száruktól megfosztva apróra vágjuk.
2. A burgonyát egészen vékony szeletekre vágjuk.
3. Az apróra vágott hagymát, olíva olajon, üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk az őrölt borsot, a zeller leveleket, a felvágott petrezselymet, és a húslevest. (A petrezselyemből tegyünk félre 8 db nagyobb levelet a tálaláshoz.) Tegyük bele a karalábét és a burgonyát.
4. Amikor a karalábé és a burgonya megfőtt, (kb. 25 perc múlva) vegyük ki a kockákat, a zeller leveleket, és a maradékot passzírozzuk át, majd adjuk hozzá a lisztet, a tejfelt, és csomómentesre keverjük el.
5. Forraljuk fel, és lassú tűzön, állandó keverés mellett, kb. 2 percig, főzzük, (ha szükséges kukoricakeményítővel sűríthetjük) majd a karalábé kockákat tegyük vissza.
6. A kenyérszeleteket az olíva olajban süssük barnára, majd papíron lecsepegtetve, mindkét felét dörzsöljük be a fokhagymával.
Tálalás:
Az adagonként két-két karalábé kockára tegyünk tejfel cseppet, és petrezselyem levelet. A kenyérszeleteket külön előmelegített tányéron kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése