Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2012. július 25., szerda

Kalarábé főzelék, "huszár rostélyossal"

no ez egy nem semmi étel,külön köszönet a szerzőnek /gasztronauta/mert ilyet nem minden nap ízlelhet meg a polgár,az mellett meg egy igen csak fantasztikus találmány eleinktől,és nagy kreatívitásra vall,hiszen a semmiből kellett egy rendes ételt előállítani..........na ezért is szép a szakácsszakma......na és ez a fantázia név.........ahhhhh.......huszár rostélyos,a pirítos kenyér, proli család gyermeke vagyok ,de ezt a kifejezést még soha sem halottam,ha bár édesapám huszár PIRÍTÓSNAK nevezte a vaslemezen,vagy a sparhelten készült pirítós kenyeret,és mennyit ettem én akkor abban a bizonyos sokak által csak "átkosnak " nevezett időszakban




Hozzávalók (4 főre):
• A főzelékhez:
4 db karalábé
4 db burgonya
1 nagyobb fej hagyma
2 evőkanál olívaolaj
1/2 mokkáskanál őrölt fehér bors
2 szál zellerlevél
1 csokor petrezselyem
2 bögre húsleves-lé
1 púpozott evőkanál finomliszt
1/2 pohár tejfel

• A huszár rostélyoshoz:
8 szelet kenyér
2 bögre olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
1. A karalábé fejeket megtisztítjuk, és fejenként 2-2 db 3x3 cm-es kockát vágunk, a szélekről levágott részeket feldaraboljuk, a friss zöld karalábé leveleket száruktól megfosztva apróra vágjuk.
2. A burgonyát egészen vékony szeletekre vágjuk.
3. Az apróra vágott hagymát, olíva olajon, üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk az őrölt borsot, a zeller leveleket, a felvágott petrezselymet, és a húslevest. (A petrezselyemből tegyünk félre 8 db nagyobb levelet a tálaláshoz.) Tegyük bele a karalábét és a burgonyát.
4. Amikor a karalábé és a burgonya megfőtt, (kb. 25 perc múlva) vegyük ki a kockákat, a zeller leveleket, és a maradékot passzírozzuk át, majd adjuk hozzá a lisztet, a tejfelt, és csomómentesre keverjük el.
5. Forraljuk fel, és lassú tűzön, állandó keverés mellett, kb. 2 percig, főzzük, (ha szükséges kukoricakeményítővel sűríthetjük) majd a karalábé kockákat tegyük vissza.
6. A kenyérszeleteket az olíva olajban süssük barnára, majd papíron lecsepegtetve, mindkét felét dörzsöljük be a fokhagymával.
Tálalás:
Az adagonként két-két karalábé kockára tegyünk tejfel cseppet, és petrezselyem levelet. A kenyérszeleteket külön előmelegített tányéron kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: