azért írtam,hogy "sógor" mert ezt a fajta paprikás krumpli receptet,a szomszédos Ausztriában
/ sógorék/ lestem el egy étteremben,az az fedeztem fel az étlapon,és megkértem a pincért,hogy legyen szíves a szakácstól kérje el a receptet
Hozzávaló
- 2 kg burgonya
- 2 kg vöröshagyma
- 20 dkg szalonna
- 1-1 1/2 ek.őrölt édes paprika
- só ízlés szerint
- annyi forró víz amennyi pont ellepi a burgonyát
Elkészítés
- burgonyát megtisztítom,és fel szeletelem hasábokra vagy felaprítom kockákra
- hagymát megtisztítom,majd fel szeletelem
- a szalonnát felszeletelem,majd "kockákra" vágom
- jöhet az edény,máris teszem bele a szalonnát,zsírjára olvasztom
- a hagymát folyamatos keverés mellett megdinsztelem,és kissé le pirítom
- az első részt követően teszem az őrölt paprikát,majd így kevergetve pirítom a finomságot tovább
- teszem a második adag burgonyát,párpercig ezt is kevergetve pirítom,sózom,és máris jöhet a forró víz
- mint említettem a víz csak annyi legyen,hogy ellepje a burgonyát,a sógorék rövid lével eszik,és semmi nokedli,vagy tarhonya,esetleg kolbász
- nos tényleg finom így is,de azért a kovászolt uborkát azt én nem hagyom el,hiszen itthon az dukál hozzá,egy jó nagy szelet barna kenyérrel
- most lehet tölteni a fröccsnek valót............
Jó étvágyat:))))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése