Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2012. július 29., vasárnap

gulyásleves, ahogyan én készítem




na ez valójában nem is levesnek indult,de azután mégis csak azt csináltam,az első gulyásleveseim egyike,mert ilyet még soha sem csináltam

Hozzávalók
  1. egy csomag leveszöldség / 4 sárgarépa,4 fehérrépa,egy zeller,egy karalábé/
  2. 50 dkg burgonya
  3. 3 db paradicsom
  4. 3 db fehér paprika
  5. 3 gerezd fokhagyma
  6. őrölt bors
  7. őrölt római kömény
  8. őrölt édes pirospaprika
  9. 1 nagy fej vöröshagyma
  10. 1 kg lapocka,no itt az egyik mássága ennek a gulyásnak,mert ez nem marha hús,ha nem sertés hús
  11. 30 dkg jó házi akácfán füstölt húsos szalonna,na itten van a második másság

Elkészítés

  • a zöldégeket megmosom,megtisztítom a burgonyákkal együtt,a karalábét,és zellert az békén hagyom azok nem kellenek,csak a zeller zöldje
  • minden zöldséget kockára vágok,egy edénybe félre teszem,
  • a paradicsomot és a paprikát is felaprítom
  • a fokhagymát azt össze préselem
  • a vöröshagymát is kockára vágom a tisztítást követően
  • a szalonnát felcsíkozom,majd ezt is kockára vágom
  • a húst is felkockázom 2x2 cm-re
  • egy nagyobb lábast felforrósítok,beleteszem a szalonnát,és zsírjára sütöm,majd kiveszem a szalonnát,félre teszem
  • jöhet a hagyma,éppen csak megdinsztelem
  • azonnal a pirospaprika a következő,de itt óvatosan nehogy megégjen
  • máris jön a zúzott fokhagyma,így is pirítom egy pár pillanatig
  • na kérem,én itt nem a zöldséget,és burgonyát adom hozzá és pirítom őket együtt,ha nem adok hozzá 0,5 l vizet,majd kb 5 percig lefedve közepes lángot használván párolom a cuccost
  • 5 perc letelt jöhet a hús,kockára vágott zöldség,a zeller szára,a kockára vágott burgonya,paradicsom,paprika,só,bors,őrölt kömény,ezekből a szájíznek megfelelő mennyiséget használok,ezekre annyira nincsen aranyszabály,csak az a lényeg,hogy inkább kevesebbet mint többet


  • na és most hozzáadom a kisült szalonnát is,lefedve 4 órán keresztül főzöm
  • én nem teszek ehhez csipetkét avagy tarhonyát,ezt a levest csak így makéban esszük


Jó étvágyat:))))

Nincsenek megjegyzések: