Hozzávalók
- 30 dkg marhahús (színhús)
- 10 dkg húsos szalonna
- 1/2 pohár száraz vörösbor
- 1 pohár húslé
- 5 ek paradicsom sűrítmény
- 5 dkg hagyma
- 5 dkg répa
- 5 dkg zeller
Elkészítés
Az apróra vágott (darált) szalonnát és a zöldségeket (zellerszár, répa, hagyma) olíva olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a darált marhahúst és miután eléggé megpirult adjunk hozzá a fél pohár vörösbort. Miután a bor elpárolgott adjuk hozzá a paradicsom konzervet, a sót a borsot, egy pohár húslevest, és főzzük kb. másfél – két órán át lassú tűzön.
Modern verzió: A marhahús és a szalonna helyett sovány marhahúst és disznóhúst használunk fele, fele arányban.
Modern verzió: A marhahús és a szalonna helyett sovány marhahúst és disznóhúst használunk fele, fele arányban.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése