Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2012. július 27., péntek

Toszkán "májas" pirítós---------Crostini toscani di fegatini

Hozzávalók

  • 35 dkg csirkemáj
  • 5 dkg kapribogyó (ecetes)
  • 1/2 pohár vinsanto (édes fehérbor)
  • 1 db lilahagyma
  • 2-3 dkg szardella (olajos)
  • ek extra szűz olíva olaj

Elkészítés

Tisztítsuk és mossuk meg a csirkemájat. Az apróra vágott hagymát pirítsuk meg olajon, miközben a hagyma már pirul, adjuk hozzá a csirkemájat. Amikor a csirkemáj félig megpirult adjuk hozzá a fél pohár vinsanto-t (édes fehérbor is megfelel) és közepes lángon főzzük kb. 20 percig, úgy hogy amikor szükséges adjunk hozzá egy kis vizet. Amikor megfőtt akkor a májat törjük össze,(turmixszoljuk). Ezután adjunk hozzá egy kis olíva olajat és a darált kapribogyót.
Pirított kenyérrel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: