Hozzávalók
- 1/2 kg salsiccia olasz "kolbász"
- 25 dkg gomba (friss)
- 1 db paradicsom konzerv
- 1/2 pohár száraz fehérbor
- 1 csipet cukor
- 1/2 db leveskocka
Elkészítés
A salsiccia-ról (főzőkolbászról) szedjük le a héját, tegyük egy lábosba egy diónyi nagyságú vajjal. Kezdjük el pirítani egy gerezd fokhagymával. Kevergetve egy fakanállal kb. fél óráig pirítsuk. Ha nagyon sok zsírt kieresztett, akkor azt öntsük le róla. Tegyük hozzá a fehérbort és addig főzzük, amíg el nem párolog. A tökéletes eredmény eléréséhez a gombákat külön főzzük, egy fokhagymagerezddel és egy kevés salsiccia (kolbász) zsiradékkal. A fagyasztott gombát kb. fél óráig pároljuk, míg a frisset kevesebb ideig. A gombához adjuk hozzá paradicsomot, egy csipet cukrot és a ½ zöldségleves kockát, ill. kevés vizet. Főzzük, kb. 10 percig majd adjuk hozzá a kisütött salsiccia-t (kolbászt), majd hagyjuk állni 10 percig, hogy az ízek összeérjenek. Tagliatelle (széles metélt) tésztával optimális.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése