na ez valami isteni kaja,ezt még nem készítettem el,ezt a leírást egy kedves ismerősömtől kaptam Taljánföldről,de biztosak lehettek benne,hogy elfogom készíteni
Hozzávalók
- 1 szelet fehér kenyér
- egy adag rukola saláta,ez kb 5 dkg.
- olíva olaj
- kb 40 dkg hámozott konzerv paradicsom,azért írom,hogy kb.mert nem tudom a konzerv töltősúlyát
- egy ek.szárított oregánó,ha van friss akkor az persze nagyon is jobb
- 50 dkg darált marhahús,ha esetleg borjúhúst használtok az még jobb
- 1 db tojás
- 30 dkg spagetti
- 10 dkg reszelt parmezán sajt,vagy parmezán jellegű,de jó a kecske sajt,vagy a juh sajt is,a lényeg az hogy kemény sajt legyen
Elkészítés
- a kenyér héját levágom,a belsejét össze aprítom a robotgép segítségével
- rukolát mosom,szárítom,finomra felaprítom,2 ek.oliva olajjal összekeverem a kenyeret,és az aprított rukolát
- tésztafőző fazékban vizet forralok és al dente megfőzöm a spagettit
- paradicsomot egy edénybe öntöm a levével együtt,beledobom az oregánot,sózom,borsozom,és felfőzöm /besűrítem/ kb 20 percig tart e művelet,ha gondoljátok akkor egy csipet kristálycukrot tehettek bele,csak ne sokat mert nem tortát készítünk
- a drált húst elkeverem a tojással,kenyérmorzsával,egy evőkanálnyi olajos rukolával,sózom,borsozom,és jól összedolgozom a pici kezeimmel
- serpenyőben olajat hevítek
- a tenyerembe olajt cseppentek,a húsmasszából kiveszek egy adagot,és a kezeimmel kisebb gombócokat formázok,majd irány a forró olajba ahol mindegyik oldalát egyenletesen megsütöm
- jöhet a tálalás..........
- egy adag spegetti tányérra rendezek,meg locsolom a paradicsom mártással,körély rendezek a húsgombócokból,a maradék rukolával meghintem,és végül de nem utoljára megszórom a parmezán sajttal
Jó étvágyat..........:))))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése