Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2012. július 25., szerda

Profiterol

Profiterol

Hozzávalók

2 ek porcukor 3 ek tej 1/2 l tejszin 25 dkg keserű (sötét) csokoládé 15 dkg liszt 10 dkg vaj 1 ek kristálycukor 4 db tojás 1 csipet só

Elkészítés

Egy edénybe tegyünk egy pohár vizet, egy csipet sót, egy kanál cukrot és 80 g vajat és forraljuk fel az egészet. Miután felforrt fokozatosan hozzáadagolva, tegyük bele a lisztet. Tegyük vissza az edényt a tűzre és főzzük a tésztát, miközben folyamatosan kavarjuk, mindaddig, amíg el nem válik az edény falától. Ezután zárjuk el a tüzet és a tésztához egyenként adjuk hozzá a tojásokat. Ezután a maradék vajjal, kenjük be a tepsit és egy kanál segítségével, megfelelő távolságban (felfújódnak) kis halmokat rakjunk. Az így elkészített fánkokat 200°C-os sütőben kb. 20 percig süssük, majd hagyjuk kihűlni a sütőben, úgy, hogy a sütőajtót nem nyitjuk ki. Amikor kihűlnek, óvatosan szedjük le a sütőlapról és vagdossuk be őket kb. a felénél, majd töltsük meg őket a cukrozott és felvert tejszínhabbal. A csokoládét törjük össze és tegyük egy tálba. Adjunk hozzá 3 kanál tejet és gőz felett olvasszuk el, úgy hogy félig folyós legyen. A fánkokat egyenként mártogassuk a csokoládészószba, majd piramis alakban pakoljuk egy tányérra. A végén a maradék csokoládészószt öntsük a fánkpiramisra. Díszíthetjük egy kis tejszínhabbal. Tegyük hűtőszekrénybe és legalább 2 óráig pihentessük.

Nincsenek megjegyzések: