most csak a rántott gomba elkészítését írom le..............
Hozzávalók
- nos én mint mindig most is a champignon gombát használom,ebből is a kimondottan rántani-valóakat,tehát a jó nagyokat választottam ki
- 1 kg gomba
- zsemlemorzsa
- liszt
- 4-5 tojás
- só
- olaj a sütéshez
Elkészítés
- rögtön azzal kezdeném,hogy szándékosan nem írtam a zsemlemorzsa,és a liszthez mennyiségeket,hiszen azt mindenki tudhatja már,hogy a rántani való dolgokhoz mindig annyi kell ezekből,hogy elég legyen,ezt meg így kiszámolni nem igazán lehet,de ha gondoljátok,és így jobb akkor.......legyen kb.20 dkg liszt,és ugyan ennyi a zsemlemorzsa is
- a gomba fejeket megtisztítom,és lemosom forróvízzel,ezzel az esetlegesen megtapadt baktériumokat semlegesítem,legalábbis azt hiszem,de én így tanultam anyukámtól
- az olajt közben felteszem a tűzhelyre,hogy mire bepanírozom a gombákat addigra pontosan a kellő hőfokra hevüljön,ugyan is a gomba fejeket hirtelen kell bő forró olajban kisütni
- a megtisztított gomba fejeket először lisztbe forgatom
- majd a felvert,és meg sózott tojásba
- most jöhet a zsemlemorzsa
- és zsupsz a forró olajban pirosra sütöm,hát ennyi
2 megjegyzés:
ez igen csak kis ütős előétel,borzalmas mennyiséget meglehet belőle enni.............
http://grocceni.com/recept/rantottgomba.html
Megjegyzés küldése