Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2012. június 29., péntek

Pulykamell sajttal,rukolás salátával


itt az idénye a könnyű ételeknek,a salátákat amúgy is szeretem,a húst meg imádom,ezek párosítása mindig az egyik gyengém volt


Hozzávalók:

  1. kb.70 dkg pulykamellfilé
  2. 1-2 csomag mozzarella sajt,egy csomagban általában egy darab van,aki szereti vagy kevesli az egy db-ot az nyugodtan használjon többet
  3. 1 db paradicsom.........de az jó nagy legyen
  4. bazsalikom ízlés szerint,de van aki nem szereti az intenzív íz végett,ezért 4-5 db ami elég,és akkor nem nagyon uralkodik a bazsalikom íze
  5. oliva olaj
  6. 1 db rukola saláta,ezt most nem használom fel mind
  7. 1 db fodros saláta
  8. egy csokor újhagyma
  9. egy fej fokhagyma
  10. magozott olivabogyó,kb egy jó maréknyi
  11. édes mustár
  12. fehérborecet
  13. egy csomag petrezselyem
  14. só,őrölt bors

Elkészítés

  • a húst megmosom,majd leszárítom,és felszeletelem
  • kissé kiklopfolom,kb.egy kistányér nagyságúra,sózom,borsozom
  • a salátákat megmosom,saláta centrivel megszárítom,és a szükséges mennyiségű leveleket leszedem,és félre teszem
  • a hagymákat / újhagyma,fokhagyma/megtisztítom,apróra vágom,az oliva bogyókat is apróra vágom,majd a hagymákkal összekeverem
  • egy mély tálba,/ 8 ek./olajt öntök ,/ 1 ek./mustárt teszek hozzá ,/8 ek./ a borecet ,apróra vágom a petrezselymet,és mindezt összekeverem az öntethez,majd beteszem a hűtőbe
  • a mozzarellát lecsepegtetem,4 felé vágom
  • paradicsom a következő áldozatom,mosom,és felszeletelem
  • jöhet a HÚS...........
  • mindegyik szelet húsra teszek mozzarellát,paradicsomot,bazsalikomot,kettéhajtom húst mint egy szendvicset,meglocsolgatom oliva olajjal,és jöhet a sütés
  • a hús sütését magas hőfokon végzem,hiszen a pulyka mellfilé pillanatok alatt átsül
  • a műveletet,vagy serpenyőben végzem,vagy egy vasplatnin,persze akinek van erre valamilyen speckó cucca az azt használja,pl a lávaköves sütőlap.........
  • tálaláskor a megsült hús mellé helyezem a salátát,megloscolom az öntettel,és máris fogyasztható

Jó étvágyat......:)))


Nincsenek megjegyzések: