itt az idénye a könnyű ételeknek,a salátákat amúgy is szeretem,a húst meg imádom,ezek párosítása mindig az egyik gyengém volt
Hozzávalók:
- kb.70 dkg pulykamellfilé
- 1-2 csomag mozzarella sajt,egy csomagban általában egy darab van,aki szereti vagy kevesli az egy db-ot az nyugodtan használjon többet
- 1 db paradicsom.........de az jó nagy legyen
- bazsalikom ízlés szerint,de van aki nem szereti az intenzív íz végett,ezért 4-5 db ami elég,és akkor nem nagyon uralkodik a bazsalikom íze
- oliva olaj
- 1 db rukola saláta,ezt most nem használom fel mind
- 1 db fodros saláta
- egy csokor újhagyma
- egy fej fokhagyma
- magozott olivabogyó,kb egy jó maréknyi
- édes mustár
- fehérborecet
- egy csomag petrezselyem
- só,őrölt bors
Elkészítés
- a húst megmosom,majd leszárítom,és felszeletelem
- kissé kiklopfolom,kb.egy kistányér nagyságúra,sózom,borsozom
- a salátákat megmosom,saláta centrivel megszárítom,és a szükséges mennyiségű leveleket leszedem,és félre teszem
- a hagymákat / újhagyma,fokhagyma/megtisztítom,apróra vágom,az oliva bogyókat is apróra vágom,majd a hagymákkal összekeverem
- egy mély tálba,/ 8 ek./olajt öntök ,/ 1 ek./mustárt teszek hozzá ,/8 ek./ a borecet ,apróra vágom a petrezselymet,és mindezt összekeverem az öntethez,majd beteszem a hűtőbe
- a mozzarellát lecsepegtetem,4 felé vágom
- paradicsom a következő áldozatom,mosom,és felszeletelem
- jöhet a HÚS...........
- mindegyik szelet húsra teszek mozzarellát,paradicsomot,bazsalikomot,kettéhajtom húst mint egy szendvicset,meglocsolgatom oliva olajjal,és jöhet a sütés
- a hús sütését magas hőfokon végzem,hiszen a pulyka mellfilé pillanatok alatt átsül
- a műveletet,vagy serpenyőben végzem,vagy egy vasplatnin,persze akinek van erre valamilyen speckó cucca az azt használja,pl a lávaköves sütőlap.........
- tálaláskor a megsült hús mellé helyezem a salátát,megloscolom az öntettel,és máris fogyasztható
Jó étvágyat......:)))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése