na ez a rántott husi a mi konyhánkba készült, abból a disznóból amit az elmúlt hónapban a nővéremnél vágtunk
Hozzávalók:
- 1 kg.hosszú karaj kicsontozva
- 2 db.tojás
- 1/4 kg zsemlemorzsa a panírhoz
- 1/4 kg liszt
- só
- frissen őrölt feketebors
- olaj a sütéshez
- 2 kg burgonya
- a burgonyát meghámozom,kockára vágom,hideg vízben teszem,sózom és puhára főzöm
- a húst felszeletelem
- vékonyra ki klopfolom,sózom
- tojásokat felverem,sózom,borsozom
- teszek lisztet,és zsemlemorzsát a panírozó tálakba
- olajat hevítek
- na akkor kezdjük a panírozást........
- liszt-tojás-zsemlemorzsa ......ezt a sorrendet kövesd, és akkor nem érhet csalódás
- közben az olaj felhevült,mehetnek a husik a forró olajban,zsemleszínűre sütöm a hús szeleteket
- a burgonya is elkészült közben,így nekiállok és le öntöm róla a vizet,nem öntöm ki a burgonya főzővizét, mert én ezzel készítem a burgonya pürét
- kézi krumpli nyomóval összetöröm,és annyi főzővizet öntök hozzá közben,hogy egy lágy sima masszát kapjak
- természetesen akinek van merülő kézi mixere,az használja azt,azzal gyorsabb a pürésítés
- bár ki használhat vajat,margarint,tejszínt,tejfölt,a püré elkészítéséhez
na mindennel elkészültem,jöhet a tálalás ZABA VAN
Jó étvágyat hozzá:)))))
1 megjegyzés:
ennél egyszerűbben elkészíthető kaját nem is nagyon tudok..........de van egy ,zsíros kenyér hagymával:))))))
Megjegyzés küldése