Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2011. december 14., szerda

sertéssszűz szilvával töltve-mákos tésztakéregben


Na kedves barátaim,ez egy igazán különleges fogás lehet az ünnepi asztalon.......
....szerintem ha ezt megcsináljátok akkor nem marad el a diadal...............
....vágjunk is bele..........

Hozzávalók:

  1. 2 dl.száraz vörösbor...............már jól kezdődik, nem?
  2. 1 dl.szilva pálinka.....na ,és milyen jól folytatódik..........
  3. 1 kávéskanál őrölt fahéj
  4. őrölt bors
  5. 1 gerezd fokhagyma
  6. diónyi vaj
  7. 5 dkg.aszalt szilva,természetesen mag nélküli
  8. 60 dkg.sertésszűz
  9. 25 dkg.leveles tészta
  10. mák,amennyit gondolsz a tészta tetejére
  11. 1 db tojás

Elkészítése:

ez sem lesz bonyolultabb mint ultit mondani a sakk tábla fölött..................



  • a vörösbort lábosba öntöm/ nem lesz ez így jó..../ hozzá adom a fahéjat,pici sót,pici őrölt bors,és a felaprított fokhagymát,ja és az aszalt szilvát
  • addig forralom amíg a szilva meg nem puhul,a bornak pedig elpárolog az alkohol tartalma
  • a húst lehártyázom,majd hosszanti irányba bevágom olyan mélyen ahogyan csak engedi,de nem vágom ketté a húst,csak egy zsebet készítek a tölteléknek
  • sütőt bekapcsolom,és előmelegítem 180 C fokra
  • a szilvaszemeket a pálinkába teszem és hagyom őket ázni,hogy magukba szívják eme királyi nedü zamatát,ízét
  • ezzel is megvolnék,jöhet a sózás,borsozás,én a diónyi vajjal megkenem a hús belsejét,majd csak ezután helyezem be a szilva szemeket amiket már jól meg áztattam a pálinkában
  • no most jön a csomagolás.........
  • ki csomagolom a leveles tésztát,kiterítem,ráhelyezem a húst,és jó szorosan feltekerem
  • azt az egy szem tojást gyorsan felverem,és megkenem vele a batyumat
  • a tojással megkent batyu tetejét megszórom mákkal...........ennyi el is készültem
  • közben előmelegedett a sütőm is,hát akkor,hogy ne cifrázzam tovább fogom a töltött sertés szüzet és zsupsz a sütőbe...............35 percig sütöm
  • elkészültem.........hagyom egy kicsit hűlni,majd szeletelem,és tálalom.......köretet mindenki önmaga válasszon,de a párolt rizstől kezdve,a burgonya kroketten át minden köret féleséget tudnék javasolni.............na persze kivétel a főtt tészta............


Jó étvágyat hozzá!!!!

Nincsenek megjegyzések: