Na kedves barátaim,ez egy igazán különleges fogás lehet az ünnepi asztalon.......
....szerintem ha ezt megcsináljátok akkor nem marad el a diadal...............
....vágjunk is bele..........
Hozzávalók:
- 2 dl.száraz vörösbor...............már jól kezdődik, nem?
- 1 dl.szilva pálinka.....na ,és milyen jól folytatódik..........
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- só
- őrölt bors
- 1 gerezd fokhagyma
- diónyi vaj
- 5 dkg.aszalt szilva,természetesen mag nélküli
- 60 dkg.sertésszűz
- 25 dkg.leveles tészta
- mák,amennyit gondolsz a tészta tetejére
- 1 db tojás
Elkészítése:
ez sem lesz bonyolultabb mint ultit mondani a sakk tábla fölött..................
- a vörösbort lábosba öntöm/ nem lesz ez így jó..../ hozzá adom a fahéjat,pici sót,pici őrölt bors,és a felaprított fokhagymát,ja és az aszalt szilvát
- addig forralom amíg a szilva meg nem puhul,a bornak pedig elpárolog az alkohol tartalma
- a húst lehártyázom,majd hosszanti irányba bevágom olyan mélyen ahogyan csak engedi,de nem vágom ketté a húst,csak egy zsebet készítek a tölteléknek
- sütőt bekapcsolom,és előmelegítem 180 C fokra
- a szilvaszemeket a pálinkába teszem és hagyom őket ázni,hogy magukba szívják eme királyi nedü zamatát,ízét
- ezzel is megvolnék,jöhet a sózás,borsozás,én a diónyi vajjal megkenem a hús belsejét,majd csak ezután helyezem be a szilva szemeket amiket már jól meg áztattam a pálinkában
- no most jön a csomagolás.........
- ki csomagolom a leveles tésztát,kiterítem,ráhelyezem a húst,és jó szorosan feltekerem
- azt az egy szem tojást gyorsan felverem,és megkenem vele a batyumat
- a tojással megkent batyu tetejét megszórom mákkal...........ennyi el is készültem
- közben előmelegedett a sütőm is,hát akkor,hogy ne cifrázzam tovább fogom a töltött sertés szüzet és zsupsz a sütőbe...............35 percig sütöm
- elkészültem.........hagyom egy kicsit hűlni,majd szeletelem,és tálalom.......köretet mindenki önmaga válasszon,de a párolt rizstől kezdve,a burgonya kroketten át minden köret féleséget tudnék javasolni.............na persze kivétel a főtt tészta............
Jó étvágyat hozzá!!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése