Hozzávalók
- 60 dkg.sertéstarja
- 1 kk.só
- 1 kk.őrölt fekete bors
- 1fej fokhagyma
- 1 dl olíva olaj
- 5 dkg mustár
- 2 db zöldpaprika
- 1 db. padlizsán
- 2 db.cukkíni
- 2 db.paradicsom
Elkészítés
- a tarja szeleteket vékonyra klopfolom,az inakat bevagdosom egy éles késsel,hogy a grillezésnél ne rántsa össze a húst
- fűszerezem,sóval, és borssal,valamint a fokhagymával,amit előtte lereszeltem
- vékonyan bekenem a mustárral,meglocsolom az olíva olajjal,és 2 órára a hűtőbe beteszem,hogy az ízek össze érjenek
- a padlizsánt,és a cukkínit megmosom,ujjnyi vastag szeletekre vágom
- majd egy rostlapon,vagy egy rostserpenyőben,hirtelen megsütöm mind a két oldalán,természetesen egyszerű serpenyőben is készíthető ha nincsen rostsütő a háznál
- a sütést követően minden szeletre öntök az olíva olajból,majd félre teszem
- most jön a husika,ezeket ugyan azon, ill.abban a sütő alkalmatosságon-ban sütöm mint a zöldségeket
- a hús szeleteket is hirtelen sütöm mindkettő oldalán
- akkor jó a hús, ha kissé ruganyos amikor az újjunkkal megnyomgodjuk,ha sikerült akkor a húsunk belseje enyhén rózsa színű,tehát nem is véres,de nincs is kiszáradva
- tálaláskor,felszeletelem a paradicsomokat, a paprikát, melléje rakom a padlizsán illetve a cukkíni szeleteket is / chips /,majd legvégül a hússzeleteke is
Jó étvágyat
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése