Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2011. december 3., szombat

Grillezett tarja,padlizsán és cukkíni "chips-szel"



Hozzávalók


  1. 60 dkg.sertéstarja
  2. 1 kk.só
  3. 1 kk.őrölt fekete bors
  4. 1fej fokhagyma
  5. 1 dl olíva olaj
  6. 5 dkg mustár
  7. 2 db zöldpaprika
  8. 1 db. padlizsán
  9. 2 db.cukkíni
  10. 2 db.paradicsom


Elkészítés


  • a tarja szeleteket vékonyra klopfolom,az inakat bevagdosom egy éles késsel,hogy a grillezésnél ne rántsa össze a húst
  • fűszerezem,sóval, és borssal,valamint a fokhagymával,amit előtte lereszeltem
  • vékonyan bekenem a mustárral,meglocsolom az olíva olajjal,és 2 órára a hűtőbe beteszem,hogy az ízek össze érjenek
  • a padlizsánt,és a cukkínit megmosom,ujjnyi vastag szeletekre vágom
  • majd egy rostlapon,vagy egy rostserpenyőben,hirtelen megsütöm mind a két oldalán,természetesen egyszerű serpenyőben is készíthető ha nincsen rostsütő a háznál
  • a sütést követően minden szeletre öntök az olíva olajból,majd félre teszem
  • most jön a husika,ezeket ugyan azon, ill.abban a sütő alkalmatosságon-ban sütöm mint a zöldségeket
  • a hús szeleteket is hirtelen sütöm mindkettő oldalán
  • akkor jó a hús, ha kissé ruganyos amikor az újjunkkal megnyomgodjuk,ha sikerült akkor a húsunk belseje enyhén rózsa színű,tehát nem is véres,de nincs is kiszáradva
  • tálaláskor,felszeletelem a paradicsomokat, a paprikát, melléje rakom a padlizsán illetve a cukkíni szeleteket is / chips /,majd legvégül a hússzeleteke is

Jó étvágyat

Nincsenek megjegyzések: