Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2011. december 15., csütörtök

töltött kacsa ...............




Hozzávalók:

  1. gyömbér opcionális
  2. bors, amennyire csak szeretem
  3. kakukkfű,csak az ízlelő bimbóm szab határt
  4. 5 cl. vodka,jól hangzik citrommal....
  5. 1/2 csokor petrezselyemzöld
  6. 5 cl vörösbor
  7. 10 dkg füstölt hús
  8. 10 dkg kacsamáj
  9. 1.5 dl tej
  10. 2 db zsemle
  11. 8 cl étolaj
  12. 10 dkg vöröshagyma
  13. 1 egész kacsa
  14. ízlés szerinti só mennyiség
  15. 2 db tojás

Elkészítés:

  • A pecsenyekacsát kívül-belül megsózzuk.
  • Belsejébe kakukkfüvet szórunk.
  • A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban megpirítjuk.
  • A zsemléket tejbe áztatjuk és jól kicsavarjuk.
  • A kacsamájat a kés fokával a vágódeszkán elkaparjuk.
  • A zsemlékhez hozzáadjuk a pirított vöröshagymát, a kacsamájat, a tojást, és az apró kockákra vágott füstölt húst.
  • Sóval törött borssal, kakukkfűvel, reszelt gyömbérrel, apróra vágott zöldpetrezselyemmel fűszerezzük.
  • Végül hozzáöntjük a vörösbort és a töltelékanyagot jól összedolgozzuk, majd a kacsa hasüregébe töltjük.
  • Hústűvel megtűzzük, majd olajjal kikent tűzálló tálba tesszük, fóliával letakarjuk és a sütőbe tolva kb. 55-60 percet sütjük.
  • Ezután szétbontjuk a fóliát, a kacsára öntjük a vodkát és a sütőbe - most már fólia nélkül - visszatolva 8-10 percet sütjük.

Nincsenek megjegyzések: