Hozzávalók:
- gyömbér opcionális
- bors, amennyire csak szeretem
- kakukkfű,csak az ízlelő bimbóm szab határt
- 5 cl. vodka,jól hangzik citrommal....
- 1/2 csokor petrezselyemzöld
- 5 cl vörösbor
- 10 dkg füstölt hús
- 10 dkg kacsamáj
- 1.5 dl tej
- 2 db zsemle
- 8 cl étolaj
- 10 dkg vöröshagyma
- 1 egész kacsa
- ízlés szerinti só mennyiség
- 2 db tojás
- A pecsenyekacsát kívül-belül megsózzuk.
- Belsejébe kakukkfüvet szórunk.
- A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban megpirítjuk.
- A zsemléket tejbe áztatjuk és jól kicsavarjuk.
- A kacsamájat a kés fokával a vágódeszkán elkaparjuk.
- A zsemlékhez hozzáadjuk a pirított vöröshagymát, a kacsamájat, a tojást, és az apró kockákra vágott füstölt húst.
- Sóval törött borssal, kakukkfűvel, reszelt gyömbérrel, apróra vágott zöldpetrezselyemmel fűszerezzük.
- Végül hozzáöntjük a vörösbort és a töltelékanyagot jól összedolgozzuk, majd a kacsa hasüregébe töltjük.
- Hústűvel megtűzzük, majd olajjal kikent tűzálló tálba tesszük, fóliával letakarjuk és a sütőbe tolva kb. 55-60 percet sütjük.
- Ezután szétbontjuk a fóliát, a kacsára öntjük a vodkát és a sütőbe - most már fólia nélkül - visszatolva 8-10 percet sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése