Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2011. december 21., szerda

töltött káposzta alla nállunk



Hozzávalók

  • 2 db vöröshagyma

  • fekete bors egészben,és őrölve
  • őrölt pirospaprika
  • 20db savanyított káposzta levél
  • 2 kg savanyú apró káposzta
  • 2 kg bőrös malac lapocka
  • 2 kg darált sertés lapocka
  • 3 evőkanál zsír
  • 50 dkg árpagyöngye,gersli,burizs,hántolt árpa......ki hogyan ismeri
  • 0,5 l tejföl
  • 2 db cseresznye paprika


Elkészítés


  • hagymákat tisztítom,majd apróra vágom,félre teszem
  • a malac húst megmosom,és közepes darabokra vágom,sózom,félre teszem
  • káposzta levelek vastag ereit kivágom,és ha kell,mert esetleg nagyon sósak,akkor vízben kiáztatom a leveleket kissé,az apró káposztát szintén át moshatom ha nagyon sós,de amit ma vettünk a piacon az pont tökéletes
  • jöhet a hagyma.........abban az edényben amiben majd a káposzta is készül,zsírt hevítek, és a forró zsírba teszem a hagymát,jól megdinsztelem üvegesre
  • az üvegesre dinsztelődött hagymára, jöhet az őrölt pirospaprika,össze forgatom,és máris rakom rá az apró káposzta egy részét,ezzel is össze forgatom a hagymás,paprikás zsírt,majd le húzom a tűzhelyről és neki állok a töltelékek elkészítésének
  • a darált húst egy keverőtálba helyezem,sózom,borsozom,és piros paprikát hintek rá
  • az árpagyöngyét folyóvízben lemosom,kicsit hagyom ázni,majd serpenyőben kevés zsiradékon megpirítom,majd a darált húshoz adom
  • össze keverem a tölteléknek valót,és jöhet a káposzta levelek töltése
  • a levet az egyik tenyeremre rakom, és egy adag tölteléket ráhelyezvén,egy mozdulattal fel is göngyölöm,és végeit be nyomkodom,hogy a töltelék ne essen ki belőle a főzés alatt
  • az így ügyesen felgöngyölt kis csomagokat,akkurátusan elkezdem sorban egymásmellé rakni a hagymás,paprikás,káposztára
  • egy sor töltelék,egy sor malac lapocka,megint egy sor töltelék,megint egy sor lapocka,amíg el nem fogynak a hozzávalók
  • utoljára a maradék apró káposztát teszem,és a cseresznye paprikákat,ezzel zárom a sort,felöntöm hideg vízzel,hogy éppen csak ellepje,és közepes lángon 3 órán keresztül rotyogtatom
  • tálaláskor egy evőkanál tejfölt teszek a töltelékre
  • friss ropogós, kelkáposzta levélen sült paraszt kenyeret kínálok mellé
  • pince hideg olasz rizling, némi hagyományos szódával a kísérője..............

Nincsenek megjegyzések: