Hozzávalók
- 15 dkg.sárgarépa
- 15 dkg.burgonya
- 15 dkg.zeller
- 1 db.alma
- 1 db.narancs
- 1/2 dl.olíva olaj
- 1 dl.tonhalkonzerv
- 10 dkg.előfőzött garnélarák
- 5 dkg.előfőzött lazac
- 1/2 dl.merlot rosé bor
- 1/4 fej jégsaláta
- 1/4 citrom
- 1 csomag petrezselyemzöld
- 1 csomag bazsalikom
- 4-6 szelet fehér kenyér pirítva
Elkészítés
- a burgonyát meghámozzuk,megmossuk,és puhára főzzük
- a zellert megtisztítjuk,és fedő alatt megpároljuk
- ha készen van a burgonya,leöntjük a vizet róla,a zellerrel ugyan így teszünk
- a párolt anyagokat,a sárgarépát,almát vékony csíkokra vágjuk,a narancsot gerezdjeire szedjük
- jég salátát megmossuk,apró darabokra tépkedjük a leveleit,egy magas falú salátástálba halmozzuk,a saláta halom tetejére tesszük a felcsíkozott zöldségeket,és a gerezdjeire szedett narancsot
- a rosé bort kitöltjük egy kisebb keverő tálba,hozzáadjuk az olíva olajat,a citrom levét,és össze keverjük
- az így kapott salátára helyezzük a tonhal darabokat,az előfőzött rákot,és a lazac szeleteket
- petrezselyemmel és bazsalikommal díszítjük
- tálalás előtt meglocsoljuk az elkészített salátaöntettel,és szervírozzuk
Jó étvágyat
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése