Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2011. december 14., szerda

diós-kéksajtmártásos - pulyka sült



.csak remélni tudom,hogy ezzel a recepkölteménnyel is hozzájárulok a karácsonyi ünnepek fényének ragyogásához, a magam nevében,és minden olyan főzni szerető ember nevében,aki igen is csodálja eme remekbe szabott étel költeményeket, és ezek kiagyalóit................


Hozzávalók:

  1. 80 dkg.pulyka mell egészben
  2. őrölt fehér bors
  3. kakukk fű
  4. tengeri só
  5. olaj
  6. 15 dkg dió bél
  7. vaj
  8. 3 dl.tejszín
  9. 20dkg kék sajt
  10. 1 szál friss bazsalikom
  11. 1 kg burgonya

Elkészítés:

  • a pulykamellet nemszeletelem,egészben használom fel
  • sózom,borsozom,kakukkfűvel megszórom,kicsit félre teszem,hogy átjárják az ízek
  • dió belet durvára töröm,ezt lehet végezni egy éles késsel is,vagy robot géppel aminek van aprító funkciója
  • burgonyát megtisztítom,és kis kockákra felvágom,sós vízben felteszem főni,ha elkészült leszűröm,és hagyom egy kicsit hűlni
  • a meghűlt burgonyának olajat hevítek, és megpirítom benne a burgonya kockákat
  • a pulyka mellet, kevés forró olajban gyorsan mindkét oldalán megpirítom / elősütöm /,
  • majd 140 C fokos sütőben 50 perc alatt készre sütöm
  • szeletelés előtt hagyom egy kicsit pihenni /hűlni /
  • kevés vajat hevítek és ebbe dobom a dióbelet,majd megpirítom,és hozzá adom a tejszínt
  • amikor forr a tejszínes dió,akkor belemorzsolom a kéksajtot
  • ízesítem egy csipet sóval,és fehér borssal,majd hozzá adom az apróra vágott bazsalikomot

na most jöhet a szeletelés............a szeleteket egy tálaló tálra fektetem,mellé helyezem a pirított burgonyát,öntök rá a meleg diós kéksajtos mártásból,majd díszítem és mehet az asztalra..........


Jó étvágyat hozzá!!!!!

Nincsenek megjegyzések: