.csak remélni tudom,hogy ezzel a recepkölteménnyel is hozzájárulok a karácsonyi ünnepek fényének ragyogásához, a magam nevében,és minden olyan főzni szerető ember nevében,aki igen is csodálja eme remekbe szabott étel költeményeket, és ezek kiagyalóit................
Hozzávalók:
- 80 dkg.pulyka mell egészben
- őrölt fehér bors
- kakukk fű
- tengeri só
- olaj
- 15 dkg dió bél
- vaj
- 3 dl.tejszín
- 20dkg kék sajt
- 1 szál friss bazsalikom
- 1 kg burgonya
Elkészítés:
- a pulykamellet nemszeletelem,egészben használom fel
- sózom,borsozom,kakukkfűvel megszórom,kicsit félre teszem,hogy átjárják az ízek
- dió belet durvára töröm,ezt lehet végezni egy éles késsel is,vagy robot géppel aminek van aprító funkciója
- burgonyát megtisztítom,és kis kockákra felvágom,sós vízben felteszem főni,ha elkészült leszűröm,és hagyom egy kicsit hűlni
- a meghűlt burgonyának olajat hevítek, és megpirítom benne a burgonya kockákat
- a pulyka mellet, kevés forró olajban gyorsan mindkét oldalán megpirítom / elősütöm /,
- majd 140 C fokos sütőben 50 perc alatt készre sütöm
- szeletelés előtt hagyom egy kicsit pihenni /hűlni /
- kevés vajat hevítek és ebbe dobom a dióbelet,majd megpirítom,és hozzá adom a tejszínt
- amikor forr a tejszínes dió,akkor belemorzsolom a kéksajtot
- ízesítem egy csipet sóval,és fehér borssal,majd hozzá adom az apróra vágott bazsalikomot
na most jöhet a szeletelés............a szeleteket egy tálaló tálra fektetem,mellé helyezem a pirított burgonyát,öntök rá a meleg diós kéksajtos mártásból,majd díszítem és mehet az asztalra..........
Jó étvágyat hozzá!!!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése