Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2011. december 10., szombat

Rántott szelet


nálunk minden karácsonykor,az ünnepi menü részét képezi a rántott pulyka mell filé és rántott sertés karaj
természetesen mindannyiunknál más más a karácsonyi menü,tehát nem ez az etalon......


Hozzávalók
  • 60 dkg pulyka mell filé,vagy sertés karaj csont nélkül
  • 20 dkg zsemlemorzsa (házi készítésű)
  • 3 tojás
  • 2 tk só
  • 20 dkg liszt
  • olaj a kisütéshez (kb. 1/2 l)

Elkészítés:

    1. A húst a zsiradéktól megtisztítom, 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Enyhén mindkét oldalán kiklopfolom, kb. fél centi vastag szeleteket kapok. Egy csipet sóval mindkét oldalát meghintem.
    2. Előbb lisztbe, majd kicsi sóval elkevert, felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatom a húsokat.
    3. Közepesen forró olajban, ami ellepi a hússzeleteket, szép aranybarnára kisütöm, először az egyik, majd a másik oldalát. (Én két részletben sütöttem ki: adagonként 30 perc alatt)
    4. Háztartási papírtörlővel bélelt tálba szedem, hogy a felesleges olajat felitassam róla.

    köretként burgonya pürét ajánlok

Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések: