nálunk minden karácsonykor,az ünnepi menü részét képezi a rántott pulyka mell filé és rántott sertés karaj
természetesen mindannyiunknál más más a karácsonyi menü,tehát nem ez az etalon......
Hozzávalók
természetesen mindannyiunknál más más a karácsonyi menü,tehát nem ez az etalon......
Hozzávalók
- 60 dkg pulyka mell filé,vagy sertés karaj csont nélkül
- 20 dkg zsemlemorzsa (házi készítésű)
- 3 tojás
- 2 tk só
- 20 dkg liszt
- olaj a kisütéshez (kb. 1/2 l)
Elkészítés:
- A húst a zsiradéktól megtisztítom, 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Enyhén mindkét oldalán kiklopfolom, kb. fél centi vastag szeleteket kapok. Egy csipet sóval mindkét oldalát meghintem.
- Előbb lisztbe, majd kicsi sóval elkevert, felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatom a húsokat.
- Közepesen forró olajban, ami ellepi a hússzeleteket, szép aranybarnára kisütöm, először az egyik, majd a másik oldalát. (Én két részletben sütöttem ki: adagonként 30 perc alatt)
- Háztartási papírtörlővel bélelt tálba szedem, hogy a felesleges olajat felitassam róla.
köretként burgonya pürét ajánlok
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése