Hozzávalók
- 1 kisebb egész tyúk - nem csirke!
- 250 g sárgarépa
- 100 g petrezselyemgyökér
- 50 g zeller
- 50 g karalábé
- 100 g champion gomba / csiperke /
- 1 nagy vöröshagyma
- 200 g kelbimbó
- 100 g zöldborsó
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 édes zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 1 csomag petrezselyemzöld
- só, egész bors, gyömbér
- 1 csomag eperlevél tészta
- 1 csomag csiga tészta
- 1 csomag cérna metélt
természetesen nem az összes tészta kell,csak az amelyik a kedvencem,nekem az eper levél
Elkészítés
- a zöldségeket meg tisztítom
- a tyúkot alaposan meg mosom, és felvágom nyolc darabra,vagy egészben hagyom,én az utóbbit részesítem előnyben
- a nagyobb zöldségeket is több darabra vágom
- a tyúkot fel teszem főni hideg vízben az aprólékkal együtt
- ha felforrt, le szedem a habját,erről a műveletről már többször is írtam,ez nagyon fontos,hogy a leves szép átlátszó legyen és ne zavaros lötty
- a negyedelt hagymát, a fokhagymát, a gyömbért és a borsot egy vászonzacskóba teszem, és a levesbe teszem,
ha tyúk félig megfőtt, akkor hozzá adom a zöldségeket, és nagyon lassú tűzön párolom puhára a hússal együtt. - a húst és a zöldségeket ki szedem a levesből, majd a levest finom szűrőn át szűröm
- az eperlevél tésztát ki főzöm sós vízben, majd hozzá adom a tálba öntött leveshez
- a zöldséget és a húst is a tálba teszem
Jó étvágyat hozzá!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése