Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2011. december 20., kedd

Újházi tyúkhúsleves cérnametélttel





Hozzávalók
  • 1 kisebb egész tyúk - nem csirke!
  • 250 g sárgarépa
  • 100 g petrezselyemgyökér
  • 50 g zeller
  • 50 g karalábé
  • 100 g champion gomba / csiperke /
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 200 g kelbimbó
  • 100 g zöldborsó
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 édes zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 csomag petrezselyemzöld
  • só, egész bors, gyömbér
  • 1 csomag eperlevél tészta
  • 1 csomag csiga tészta
  • 1 csomag cérna metélt

természetesen nem az összes tészta kell,csak az amelyik a kedvencem,nekem az eper levél


Elkészítés

  • a zöldségeket meg tisztítom
  • a tyúkot alaposan meg mosom, és felvágom nyolc darabra,vagy egészben hagyom,én az utóbbit részesítem előnyben
  • a nagyobb zöldségeket is több darabra vágom
  • a tyúkot fel teszem főni hideg vízben az aprólékkal együtt
  • ha felforrt, le szedem a habját,erről a műveletről már többször is írtam,ez nagyon fontos,hogy a leves szép átlátszó legyen és ne zavaros lötty
  • a negyedelt hagymát, a fokhagymát, a gyömbért és a borsot egy vászonzacskóba teszem, és a levesbe teszem,
    ha tyúk félig megfőtt, akkor hozzá adom a zöldségeket, és nagyon lassú tűzön párolom puhára a hússal együtt.
  • a húst és a zöldségeket ki szedem a levesből, majd a levest finom szűrőn át szűröm
  • az eperlevél tésztát ki főzöm sós vízben, majd hozzá adom a tálba öntött leveshez
  • a zöldséget és a húst is a tálba teszem

Jó étvágyat hozzá!!!



Nincsenek megjegyzések: