Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2011. december 10., szombat

almás- mazsolás töltött pecsenye


drága barátaim,remélem ezen recepttel hozzájárulok, a közelgő karácsonyi ünnepek emelkedett hangulatához
szeretnék nektek örömöt okozni,hogy mosolyt és jókedvet csaljak az arcotokra amikor ezt az étket készítitek
valamint szeretném azt is,hogy ti magatok okozatok örömöt és boldogságot a szeretteiteknek amikor tálaljátok ezt az étket


Hozzávalók:
  1. 2 db.zsemle
  2. 2 db.sertés szűzpecsenye
  3. só ízlés szerint
  4. frissen őrölt fekete bors ízlés szerinti mennyiség
  5. 2 db.alma
  6. 5 dkg.szárított,aszalt szőlőszem / mazsola /
  7. 1 csokor petrezselyem
  8. 2 db.tojás
  9. 2 szál friss majoránna,de jó a szárított is,az 1/2 kávéskanálnyi mennyiség legyen
  10. 1 evőkanál olaj
  11. alufólia


Elkészítés:

  • a zsemléket vízbe áztatom
  • a szűzpecsenyét a hártyáitól megtisztítom,le mosom, és szárazra törlöm
  • hosszában félig kettévágom,szét hajtom,ki klopfolom,de nem péppé verem ám,a fenét,csak óvatosan elvékonyítom a húst,majd sózom, és borsozom,majd félre teszem őket, kis ideig
  • jöhet a tölteléknek való
  • az almákat meghámozom,a magházaikat kiemelem,apróra felkockázom
  • petrezselymet felaprítom
  • a mazsolát forróvízzel leöblítem,és félreteszem egy kicsit
  • a zsemléket kinyomkodom a víztől,és minden összetevővel együtt egy magas falú keverőtálba teszem,és határozott mozdulatokkal össze dolgozom az anyagokat
  • tépek négy darab megfelelő nagyságú alufólia darabot,mindegyik hús alá kettő darab jusson
  • a fóliákat olajozom egy párcsepp olajjal, fogom az előkészített szűzpecsenyéket, és ráfektetem a fóliákra
  • a húsok közepére egyenlően elosztom az elkészített tölteléket,a végeiket behajtva szorosan feltekerem őket,majd jó szorosan a fóliába is beletekerem a feltekert húsokat,jól lezárom a fóliák végeit
  • jöhet a sütő,egy tepsibe kevés vizet öntök,majd ebbe helyezem a hús tekercseket bele,180C fokos sütőben 45-50 percig sütöm,majd jöhet a tű próba,ebben az esetben,ha a tű nyomán véres,vagy halovány rózsa színé nedv tör elő akkor még mehet a sütés,ha teljesen átlátszó színű lé tör elő,na akkor jó a hús állaga
  • a fóliában hagyom az elkészülése után kb 20 percig,így ebben a csomagolásban meghűl,és a formáját is megőrzi
  • 20 perc lejárta után kicsomagolom a fóliából a húsokat,és láss csodát,gyönyörűen egyben maradtak
  • lehet szeletelni..................
  • köretnek én burgonya pürét,vagy burgonya krokettet ajánlanék

Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések: