drága barátaim,remélem ezen recepttel hozzájárulok, a közelgő karácsonyi ünnepek emelkedett hangulatához
szeretnék nektek örömöt okozni,hogy mosolyt és jókedvet csaljak az arcotokra amikor ezt az étket készítitek
valamint szeretném azt is,hogy ti magatok okozatok örömöt és boldogságot a szeretteiteknek amikor tálaljátok ezt az étket
Hozzávalók:
- 2 db.zsemle
- 2 db.sertés szűzpecsenye
- só ízlés szerint
- frissen őrölt fekete bors ízlés szerinti mennyiség
- 2 db.alma
- 5 dkg.szárított,aszalt szőlőszem / mazsola /
- 1 csokor petrezselyem
- 2 db.tojás
- 2 szál friss majoránna,de jó a szárított is,az 1/2 kávéskanálnyi mennyiség legyen
- 1 evőkanál olaj
- alufólia
Elkészítés:
- a zsemléket vízbe áztatom
- a szűzpecsenyét a hártyáitól megtisztítom,le mosom, és szárazra törlöm
- hosszában félig kettévágom,szét hajtom,ki klopfolom,de nem péppé verem ám,a fenét,csak óvatosan elvékonyítom a húst,majd sózom, és borsozom,majd félre teszem őket, kis ideig
- jöhet a tölteléknek való
- az almákat meghámozom,a magházaikat kiemelem,apróra felkockázom
- petrezselymet felaprítom
- a mazsolát forróvízzel leöblítem,és félreteszem egy kicsit
- a zsemléket kinyomkodom a víztől,és minden összetevővel együtt egy magas falú keverőtálba teszem,és határozott mozdulatokkal össze dolgozom az anyagokat
- tépek négy darab megfelelő nagyságú alufólia darabot,mindegyik hús alá kettő darab jusson
- a fóliákat olajozom egy párcsepp olajjal, fogom az előkészített szűzpecsenyéket, és ráfektetem a fóliákra
- a húsok közepére egyenlően elosztom az elkészített tölteléket,a végeiket behajtva szorosan feltekerem őket,majd jó szorosan a fóliába is beletekerem a feltekert húsokat,jól lezárom a fóliák végeit
- jöhet a sütő,egy tepsibe kevés vizet öntök,majd ebbe helyezem a hús tekercseket bele,180C fokos sütőben 45-50 percig sütöm,majd jöhet a tű próba,ebben az esetben,ha a tű nyomán véres,vagy halovány rózsa színé nedv tör elő akkor még mehet a sütés,ha teljesen átlátszó színű lé tör elő,na akkor jó a hús állaga
- a fóliában hagyom az elkészülése után kb 20 percig,így ebben a csomagolásban meghűl,és a formáját is megőrzi
- 20 perc lejárta után kicsomagolom a fóliából a húsokat,és láss csodát,gyönyörűen egyben maradtak
- lehet szeletelni..................
- köretnek én burgonya pürét,vagy burgonya krokettet ajánlanék
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése