adjunk a kilóknak................
úgyis itt a nyakunkon a karácsony,most zaba van,és újévkor is az van,szilveszter estéjén, meg fogadom úgyis,hogy jövőre lefogyok:)))))))))))
aki tej cukor érzékeny,vagy a családja körében tud ilyen betegségben szenvedőről az használjon laktóz mentes tejet,ha diabetesben szenvedő személyről van szó,akkor csak is cukor pótló szerek alkalmazásával készítsd el a sütit,ha liszt érzékenységgel állunk szemben,akkor a glutén mentes lisztet kell választanunk,ezekkel az apró, de gondoskodó odafigyelésekkel, meg tudod mások napját szépíteni,így az ezekben a betegségekben szenvedő embereknek is örömöt okozhatsz egy egy szelet sütivel:))))))
Hozzávalók:
- 12-13 dkg.margarin
- 12-13 dkg kristálycukor
- 3 zacskó vaníliás cukor
- csipetnyi só
- 2 db tojás
- 25 dkg.finom liszt
- 1/2 zacskó sütőpor
- 2-3 evőkanál tej
- 25 dkg porcukor
- 7-8 dkg cukor drazsé
- 2-3 dkg cukor gyöngy
- sütőpapír
na szédüljünk be a konyhába,és próbáljunk összehozni még egy karácsonyi sütit,szomszéd értesítve,a családom tagjainak az elérhetőségeik le adva a rendőrségen,mentő,tűzoltóság előre értesítve,tűzálló öltözéket felvettem..........HURRÁ mehet a móka.....
Elkészítés:
- a margarint amit szoba hőmérsékleten tároltam, a ceremónia elkezdéséig,most egy keverőtálba rakom a sóval,vaníliás cukorral,kristálycukorral együtt,fogom a habverőt / akinek van az a robot gépét /,és nekilátok, laza csukló merev könyök,had röhögjön az a köjök.......szóval krémesre keverjük a cuccot
- közben egyenként beledolgozom a tojásokat,majd rászitálom a sütőport,a lisztet,és belecsorgatom a tejet is,miközben folyamatosan keverem a tészta hozzávalóit,sima tésztává keverem
- nyomó formába teszem a masszát, a sütőpapírral duplán bélelt tepsibe,kis halmokat nyomkodok...akinek nincsen habzsákja vagy nyomó formája az ne rohanjon a sarki fűszereshez,hogy vegyen egyet..a fenét,fogjál egy kisebb nylon zacskót,vágd cikk cakkosra a végét,ez kettő vagy egy V alakú bevágást jelent,és készen van a csillag mintás nyomó zsákod,ha nem akarsz csillag mintát akkor csak simán le vágod a zsacskó csücskét
- amikor befejeztem a halmok ki nyomásást,megfogom a tepsit,és a 200 C fokra előmelegített sütőbe tolom
- 10-15 perc alatt készre sütöm
- ha készen van akkor ki veszem,egy rácsra áthelyezem a "csókokat", és hagyom őket teljesen kihűlni
- közben a porcukrot 3-4 evőkanál vízben csomómentesen elkeverem,majd ezzel a ragacsos masszával megkenem a közben kihűlt finomságokat,és különféle cukorgyöngyökkel,francia,és csokoládé drazséval megszórom a művemet és voila.............elkészültem jöhetnek a vendégek
mindenkinek kívánom hogy sikerüljön
Jó étvágyat hozzá
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése