drága barátaim,ha igazán jót akartok enni akkor azt a levest is el kéne,hogy készítsétek
persze lehet azt mondani,hogy például a marhahús leves a legjobb,de a szárnyas aprólékból elkészített levesek talán attól jobbak,hogy nem erősek ha nem gyengék,lágyak,és simogatóak.......szinte etetik magukat......mint a jó bor ami itatja magát............
szóval én bár mennyire is szeretem a marhahús levest,most igen is le teszem a voksomat a kacsa aprólék leves mellett............
Hozzávalók
- 2 db kacsa aprólék / farhát,nyak,láb,mell csont /
- 1 db erős zöld paprika
- 1 db paradicsom
- 1 db vöröshagyma
- 2 db fehérrépa
- 4-5 db sárgarépa
- 1 evőkanál egész szemű fekete bors
- 1 szelet káposzta / édes,kel káposzta /valójában el is hagyható,mert nagyon káposzta ízű lehet a leves,ha nem veszem ki időben,tehát nem szabad,hogy teljesen bele főjön az íze
- 1/4 zeller gumó
- só ízlés szerint
- 1 csomag cérna metélt
Elkészítés
- a kacsa aprólékot folyóvíz alatt megmosom,és hagyom egy kicsit a vízben ázni
- a zöldségeket,hagymát megtisztítom
- a farhátról le szedem a felesleges zsiradékot, mert nem akarom,hogy nagyon zsíros legyen a leves,na meg aztán akkor miből készítenék jó friss kacsa töpörtyűt
- a farhátat ketté vágom,és mehet is a főző vízbe,sózom,és irány a tűzhely
- fedő alatt megvárom amíg felforr,lejjebb veszem a lángot ,és le szedem a leves habját,mind addig csinálom ameddig csak a fehér habja lesz,mint már nagyon sokszor,úgy most is szólok,hogy ennek nagyon nagy a jelentősége,ha nem szedem le a habot rendesen akkor egy iszapos lére fog hasonlítani a leves,ha viszont jól csinálom,akkor egy csodás aranylóan átlátszó leves a jutalmam
- most teszem bele a zöldségeket,hagymát,szemes borsot,és ismét sózom
- takarékra veszem a tűzhely lángját.és szépen hagyom a levest gyöngyözve főni
- a levesnek kb.1 1/2- 2 óra főzési idő kell,lehet gyorsabban is csak akkor szintén zavaros lesz a leves
- elkészültem,készen van a levesem
Jó étvágyat!:))))))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése