Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2011. december 21., szerda

aprólékleves kacsából,cérna metélttel





drága barátaim,ha igazán jót akartok enni akkor azt a levest is el kéne,hogy készítsétek
persze lehet azt mondani,hogy például a marhahús leves a legjobb,de a szárnyas aprólékból elkészített levesek talán attól jobbak,hogy nem erősek ha nem gyengék,lágyak,és simogatóak.......szinte etetik magukat......mint a jó bor ami itatja magát............
szóval én bár mennyire is szeretem a marhahús levest,most igen is le teszem a voksomat a kacsa aprólék leves mellett............

Hozzávalók

  1. 2 db kacsa aprólék / farhát,nyak,láb,mell csont /
  2. 1 db erős zöld paprika
  3. 1 db paradicsom
  4. 1 db vöröshagyma
  5. 2 db fehérrépa
  6. 4-5 db sárgarépa
  7. 1 evőkanál egész szemű fekete bors
  8. 1 szelet káposzta / édes,kel káposzta /valójában el is hagyható,mert nagyon káposzta ízű lehet a leves,ha nem veszem ki időben,tehát nem szabad,hogy teljesen bele főjön az íze
  9. 1/4 zeller gumó
  10. só ízlés szerint
  11. 1 csomag cérna metélt


Elkészítés


  • a kacsa aprólékot folyóvíz alatt megmosom,és hagyom egy kicsit a vízben ázni
  • a zöldségeket,hagymát megtisztítom
  • a farhátról le szedem a felesleges zsiradékot, mert nem akarom,hogy nagyon zsíros legyen a leves,na meg aztán akkor miből készítenék jó friss kacsa töpörtyűt
  • a farhátat ketté vágom,és mehet is a főző vízbe,sózom,és irány a tűzhely
  • fedő alatt megvárom amíg felforr,lejjebb veszem a lángot ,és le szedem a leves habját,mind addig csinálom ameddig csak a fehér habja lesz,mint már nagyon sokszor,úgy most is szólok,hogy ennek nagyon nagy a jelentősége,ha nem szedem le a habot rendesen akkor egy iszapos lére fog hasonlítani a leves,ha viszont jól csinálom,akkor egy csodás aranylóan átlátszó leves a jutalmam
  • most teszem bele a zöldségeket,hagymát,szemes borsot,és ismét sózom
  • takarékra veszem a tűzhely lángját.és szépen hagyom a levest gyöngyözve főni
  • a levesnek kb.1 1/2- 2 óra főzési idő kell,lehet gyorsabban is csak akkor szintén zavaros lesz a leves
  • elkészültem,készen van a levesem


Jó étvágyat!:))))))

Nincsenek megjegyzések: