Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2011. december 17., szombat

Hókifli




Nálam,ez az egyik legjobban szeretett sütemények egyike,lehet ezen is vitatkozni,hogy ez így meg úgy de minek............enni kell és élvezni az ízeket,a vitákat hagyjuk a politikusokra.))))))


Hozzávalók:
  1. 50 dkg.liszt
  2. 20dkg margarin
  3. 1 dl.tejföl
  4. 1 evőkanál kristálycukor
  5. csipet só
  6. 1 zacskó instant élesztő por
  7. tej amennyit a tészta felvesz
  8. porcukor
  9. 1 db citromnak a reszelt héja
  10. 1 zacskó vaníliás cukor

Töltelék hozzávalói:

  • darált dió
  • darált mák
  • aszalt szilva / szilva pálinka /
  • sárgabarack,szilva,aszalt szilva,eper,egres,málna,bodza,kajszi,ribizli,meggy,...........lekvár
  • porcukor

Elkészítés:

  • a lisztet átszitálom egy nagy keverő tálba / vajlingba /
  • összekeverem az élesztővel
  • hozzáadom a margarint,és elmorzsolom de rendesen...............
  • most adok hozzá egy evőkanál cukrot,a tejfölt,és sózom,majd össze keverem
  • na most birokra kelek a tésztával,adok neki rendesen,nem kímélem ő kelmét egyáltalán,az egész heti sérelmemet kiadom magamból...........de azért közben annyi tejet öntök hozzá amennyit a tészta igényel,erre vigyáznom kell nehogy sokat öntsek mert akkor nem lesz ruganyos,és csak egy ragacsos izét kapok,ha esetleg nagyon sokat öntenék bele,ha meg túl kevés akkor meg úgysem áll össze a tészta
  • egy ruganyos tésztát kell hogy kapjak ami elválik az edény falától,és jó nyújtható
  • na ezzel is megvolnék,most egy tiszta konyha ruhával letakarom a tésztát, és 1 órán keresztül hagyom pihenni őt is meg magamat is............
  • közben azért össze állítom a tölteléket
  • egy kisebb tálba teszek sárgabarack lekvárt,és darált diót,össze keverem és kész
  • a másik töltelékem amit ma használok először, az nem más mint szilva pálinkába áztatott aszalt szilva szemek
  • le járt az idő..................irány a gyúróterem / konyha pult ,gyúródeszka /
  • nagyon vékonyra kb.2-3 mm-re nyújtom ki a tésztát
  • pogácsa szaggatóval,ami nekem nincsen,tehát marad a pohár,ki szaggatom
  • de lehet úgy is ahogyan anyukámtól lestem el,késsel kockákat vágok ki a tésztából..
  • a szilvával kezdem
  • feltekerem,és kifli alakúra formázom
  • a diós sárgabarackos lekvárral folytatom
  • feltekerem,és megpróbálom kifli alakúra hajtani...........kész jöhet a sütő
  • a sütőmet 200 C fokosra előmelegítettem,belerakom a hókifliket a tepsibe,és kb.20 perc alatt világos zsemle színűre sütöm
  • 20 perc lejártával kiszedem a megsült sütiket és azon melegében porcukorral össze kevert vaníliás cukorba hengergetem,vagy szűrőn keresztül rászitálom a keveréket a hókiflikre
  • KÉSZEN VAGYOK

jöhet a vendégsereg,és lehet bezsebelni a dicsérőszavakat...........


Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések: