Hozzávalók
- 300 g savanyú káposzta
- 2 l víz
- 3 db egész babérlevél
- 150 g füstölt csülök, vagy oldalas
- 150 g füstölt kolbász
- 1 db citrom leve
- ízlés szerint só
- tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- 0.5 közepes fej vöröshagyma
- 4 evőkanál étolaj
- 2 púpozott teáskanál liszt
- 4 csipet pirospaprika
Elkészítés:
1. Hideg vízben alaposan átmossuk a káposztát.
2. Feltesszük a tűzhelyre a káposztát, a vízzel felengedve, babérlevéllel, felkockázott füstölt csülökkel, füstölt kolbásszal. Addig főzzük, míg puha nem lesz a káposzta. Ha megpuhult, utánatöltjük az elfőtt vízmennyiséget forró vízzel.
3. Mikor puhára főtt a káposzta, még a tűzön hagyjuk, és vele párhuzamosan gyorsan elkészítjük a rántást. Az olajat egy serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, megpirítjuk, hozzáadjuk a lisztet. Gyors kavargatással simára keverjük.
4. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, és a pirospaprikát. Ehhez azért vesszük le a tűzről a rántást, hogy a paprika és a fokhagyma ne égjen meg, ha megég, keserű lesz.
5. Kb 0.5 dl hideg vizet adunk hozzá, és simára keverjük.
FONTOS! Csak hideg vizet adjunk a rántáshoz, hogy ne legyen csomós!
6. Hozzákeverjük a rántást a leveshez, jól elkeverjük, majd sózzuk, hozzáadjuk a citromlevet.
7. A kész levest tejföllel tálaljuk.
a korhelyleves ezen receptjét,és a képeket köszönöm a desszert.eu-nakJó étvágyat hozzá!!!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése