Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2011. december 21., szerda

gyógyír a gyomornak:...Korhelyleves


Hozzávalók


  1. 300 g savanyú káposzta
  2. 2 l víz
  3. 3 db egész babérlevél
  4. 150 g füstölt csülök, vagy oldalas
  5. 150 g füstölt kolbász
  6. 1 db citrom leve
  7. ízlés szerint só
  8. tejföl
  9. 1 gerezd fokhagyma
  10. 0.5 közepes fej vöröshagyma
  11. 4 evőkanál étolaj
  12. 2 púpozott teáskanál liszt
  13. 4 csipet pirospaprika


Elkészítés:

1. Hideg vízben alaposan átmossuk a káposztát.

2. Feltesszük a tűzhelyre a káposztát, a vízzel felengedve, babérlevéllel, felkockázott füstölt csülökkel, füstölt kolbásszal. Addig főzzük, míg puha nem lesz a káposzta. Ha megpuhult, utánatöltjük az elfőtt vízmennyiséget forró vízzel.

3. Mikor puhára főtt a káposzta, még a tűzön hagyjuk, és vele párhuzamosan gyorsan elkészítjük a rántást. Az olajat egy serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, megpirítjuk, hozzáadjuk a lisztet. Gyors kavargatással simára keverjük.

4. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, és a pirospaprikát. Ehhez azért vesszük le a tűzről a rántást, hogy a paprika és a fokhagyma ne égjen meg, ha megég, keserű lesz.

5. Kb 0.5 dl hideg vizet adunk hozzá, és simára keverjük.
FONTOS! Csak hideg vizet adjunk a rántáshoz, hogy ne legyen csomós!

6. Hozzákeverjük a rántást a leveshez, jól elkeverjük, majd sózzuk, hozzáadjuk a citromlevet.

7. A kész levest tejföllel tálaljuk.

a korhelyleves ezen receptjét,és a képeket köszönöm a desszert.eu-nak

Jó étvágyat hozzá!!!!!

Nincsenek megjegyzések: