Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2011. december 21., szerda

pulykaérmék részeges módra


azért ha belegondolok nincsen jobb egy jó magyaros tokánynál,és hát ez a piás lábas jószág, pont ezt az isteni alapanyagot kapja magára

Hozzávalók

  • liszt a habaráshoz /sűrítés /
  • tejföl,a díszítéshez, és a habaráshoz /sűrítés /
  • 60 - 80 dkg pulyka mell filé
  • 15 dkg húsos szalonna / bacon,erdélyi,paraszt sonka,angol szalonna.../
  • 4 - 8 db,champignon gomba,de ha van, akkor erdei csiperke 20 dkg/ szegfűgomba /
  • 1 db.cukkini
  • 1 üveg gyöngyhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 dkg vaj
  • 1 dl oliva olaj / extravergine /
  • 1.5 dl száraz vörösbor
  • 1 kk.őrölt piros paprika
  • őrölt fehér bors
  • őrölt gyömbér


Elkészítés


  • a megtisztított,és felszeletel pulyka mellből,egyforma nagyságú,és lehetőség szerint,egyforma súlyú érméket vágok ki
  • mindkét oldalukat, sózom, borsozom,őrölt gyömbért szórok rá,és addig ameddig nem kezdem a sütését,be teszem a hűtőbe
  • a szalonnát csíkokra vágom és zsírjára sütöm
  • hagymát tisztítok,apró kockákra vágom,zsupsz a forró zsírba,meg pirítom világosra,hozzá adom az őrölt piros paprikát,a paprikából csak keveset,itt most csak a paprika színe a domináló,nem annyira az íze
  • jöhet a felaprított paradicsom,cukkini,fokhagyma,gyöngyhagyma,nagyon rövid ideig együtt pirítom őket,felöntöm a borral,majd amikor elfőtte az alkohol tartalmát,akkor jöhet a hideg víz,de csak annyit öntök hozzá,hogy éppen csak úszkáljanak a zöldségek benne,ha véletlenül sokat öntenék hozzá, az sem baj hiszen úgyis besűrítem
  • a pulyka érméket vajon hirtelen megpirítom mind két oldalukon,majd félre teszem őket
  • közben a mártásunk már majdnem készen van,na most jöhet a habarás
  • a tejfölt a liszttel és a tokány levével,amit egy kanállal adagolok a tejfölös liszthez,csomó mentesen elkeverem,majd a tokányhoz adom,így ezzel az eljárással besűrítem az ételem finom szaftját
  • a sült pulyka érméket belehelyezem a tokányba és készre párolom az elősütött húst
  • vagy a hirtelen kisült húsra közvetlenül ráöntöm a mártást tálaláskor
  • rizi-bizivel,vagy sült burgonyával körítem


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: