Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2011. december 10., szombat

mákos és diós beigli


A bejglis témában is van pro és kontra vélemények sokasága,de nem érdemes feszegetni a témát.kinek a pap kinek a addig jár a korsó a kútra........mint szódás a feleségét............



Hozzávalók

  1. 60 dkg finomliszt
  2. 5 dkg élesztő
  3. 2 db tojás
  4. 10-15 dkg kristálycukor
  5. tej
  6. étolaj

Elkészítés

  • A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  • A hozzávalókat hozzákeverjük és annyi olajjal összegyúrjuk,hogy megfelelő keménységű tésztát kapjunk.
  • Minden esetben langyos tejet használjunk!
  • A tészta tetejét megszórjuk liszttel, letakarjuk és meleg helyen kb. 40 percig kelni hagyjuk.
  • Ezután lisztezett deszkára borítjuk, kettőbe vágjuk.
  • A tésztákat egyenként lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk.
  • Vékonyan megkenjük olajjal, aztán rákenjük az előre elkészített tölteléket - mákos,diós, kakaós.
  • Kikent tepsibe tesszük a vekniket és hagyjuk pihenni kb. 15-20 percet.
  • Tetejét olajjal megkenjük és közepes meleg sütőben halvány barnára sütjük, tűpróbáig.

Nincsenek megjegyzések: