mákos és diós beigli
A bejglis témában is van pro és kontra vélemények sokasága,de nem érdemes feszegetni a témát.kinek a pap kinek a addig jár a korsó a kútra........mint szódás a feleségét............
Hozzávalók
- 60 dkg finomliszt
- 5 dkg élesztő
- 2 db tojás
- 10-15 dkg kristálycukor
- tej
- só
- étolaj
Elkészítés
- A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
- A hozzávalókat hozzákeverjük és annyi olajjal összegyúrjuk,hogy megfelelő keménységű tésztát kapjunk.
- Minden esetben langyos tejet használjunk!
- A tészta tetejét megszórjuk liszttel, letakarjuk és meleg helyen kb. 40 percig kelni hagyjuk.
- Ezután lisztezett deszkára borítjuk, kettőbe vágjuk.
- A tésztákat egyenként lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk.
- Vékonyan megkenjük olajjal, aztán rákenjük az előre elkészített tölteléket - mákos,diós, kakaós.
- Kikent tepsibe tesszük a vekniket és hagyjuk pihenni kb. 15-20 percet.
- Tetejét olajjal megkenjük és közepes meleg sütőben halvány barnára sütjük, tűpróbáig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése