hozzávalók
- 30 dkg. kristálycukor
- 30 dkg.vaj
- 3 db.tojás
- 15 dkg.liszt
- 15 dkg burgonya keményítő
- 1 kk.élesztő por
- 1 ek.porcukor
- 1 kk.só
elkészítés
- egy tálba, fakanál segítségével elkeverem jó habosra a cukrot és az összedarabolt szobahőmérsékleten kiolvasztott vajat
- a tojásokat feltöröm egy tálba és ketté választom a sárgáját a fehérjétől
- fokozatosan adom közben hozzá a tojások sárgáját és a lisztet,no meg a burgonyakeményítőt
- közben folyamatosan és egyenletesen keverem,hozzáadom az élesztő port és egy csipetnyi sót
- közben mert hogy én vagyok SHÍVA .....ezért a maradék kezeimmel felverem a tojások fehérjét jó keményre
- majd nagyon óvatosan,lassú keverő mozdulattal hozzá adom a tésztához a keményre vert habot
- ki vajazok egy kerek sütőformát ( tortaforma ),liszttel megszórom vékonyan,és beleöntöm a tésztát
- no most uzsgyi a jó meleg sütőbe,ami 180 C fokon duruzsol 30-40 percig
- az idő múlását követően el is készült a sütemény,kiveszem a sütőből és szobahőmérsékleten hagyom kihűlni
- hidegen tálalom és porcukorral meghintve
Jó étvágyat
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése