a levesek királya,királyok levese.................
Hozzávalók
- 1 egész fácán
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa / petrezselyemgyökér /
- 1 kis fej karfiol
- 2 db karalábé
- 10 dkg zöldborsó
- 2 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db citrom leve
- 15dkg erdei gomba
- 1 dl tejszín
- kevés tárkony
- 2 db erőleves kocka
- 2 db marhahúsleves kocka
- kevés édes mustár
- 2 dl.tejföl
- őrölt fekete bors
- 1 db.bagett
Elkészítés
- az alaposan megtisztított fácánt hideg vízben felteszem főni,a marhahúsleves kockákkal együtt,hozzá adom a vöröshagymát,és a fokhagymát is
- alacsony hőfokon addig főzőm amíg a hús meg nem puhul
- amikor a hús félig puha,akkor beleteszem a megtisztított zöldségeket,karalábét,sárgarépát,fehérrépát
- egy kisebb edényben,felteszek vizet amibe az erőleves kockákat elkészítem,ebben a lében,megfőzöm a zöldborsót,az erdei gombát,és a közben rózsáira szedett karfiolt
- amikor a hús elkészült,akkor ki veszem a levesből,hagyom egy pár pillanatig,hogy hűljön
- ez alatt az idő alatt a másik edényben is elkészült a második össze tevő,ezt is le szűröm,a gombát laskára vágom
- a meghűlt húst le szedem a csontokról,és egy éles késsel csíkokra vágom / vetrecére /
- a zöldségekkel,sárgarépa,fehérrépa,karalábé, is ugyan így csinálok,a hagymát, és a fokhagymát ki dobom,ezekre már nincsen szükségem
- a visszamaradt levest tejszínnel besűrítem,adok hozzá egy kevés édes mustárt,sózóm ha kell,borsozom
- jöhet a tárkony, és a citrom szűrt leve,kiforralom / megvárom,hogy felforrjon /,és tálalom
- tálalásnál a tányérba teszem a húst,és zöldségeket,majd erre merem ki a forró levest,tejföllel díszítem,és pirított fokhagymás bagettet teszek mellé
Jó étvágyat:))))))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése