azt hiszem az előbbi receptemben említettem,hogy a kacsafarhátról leszedett zsírból készítem a finom friss kacsa tepertőt
na akkor hajrá..............
Hozzávaló
- a kacsáról leszedett zsír,de a hentesnél is vehetünk hozzá még ha kell,ha nagyobb mennyiséget veszünk,akkor számoljunk azzal a ténnyel,hogy nem kevés kacsa zsír fog ki sülni a hájból,de ha szeretitek a kacsa zsíros kenyeret,lila hagymával,retekkel,paradicsommal,paprikával........akkor áldásom rá
- tehát szerintem max.1 kg kacsa háj bőven elég egy jó ki adós töpörtyűs reggelihez
Elkészítés
- a hájat kis kockákra vágom
- magas falú edénybe teszem
- öntök egy pici vizet alá,és kezdődhet a sütés
- ha kb.félig meg vagyok,akkor mérsékelem a tűzhely lángját,mert ha továbbra is magas hőfokot használok,akkor meg ég a töpörtyű meg a zsír is,tehát csak relax .......
- ez a mutatvány a mennyiségtől függően kb.1/5 - 1/2 órát vesz el az időmből
- elkészültem
Jó étvágyat:)))))
2 megjegyzés:
Ötletes, de nyelvtanilag nézd át a bejegyzésedet.
Kedves ????? neked is BUÉK .
Lektoráltattam,és nem találtak benne hibát...........sajnos :(
-de amúgy ÖTLETES, mi is...????
Megjegyzés küldése