Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2012. január 28., szombat

Betyáros csípős,pásztortarhonyával

no ez aztán ütős kis kaja,nem is ajánlom csak olyanoknak akik szeretik a csípőset,mert hogy ez csak akkor teljesedik ki igazán az ízlelőbimbóinkon,ha csípős..............
/ ezt a fajta tarhonyát, anyu mindig a frissen gyúrt tésztából csipegetve készítette el,majdnem mint a csipetke tészta,csak ezt az újaival golyókká formálta /mert hogy a pásztortarhonya mi nállunk nem az étel nevére utalt,ha nem az étel egyik összetevőjére,jelen esetben a tarhonya egy bizonyos fajtája
persze ezt is a használat előtt ki kell szárítani egy kicsit,mert máskülönben nem lehet a nyers tésztát pirítani,legalábbis én így tudom.


Hozzávalók

  • 10dkg jó, házi füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10dkg pásztortarhonya
  • 10dkg lebbencstészta,vagy nagy kocka
  • 10 dkg kis kocka tészta
  • 10dkg csípős száraz paraszt kolbász / házi kolbinak is titulálják /
  • frissen őrölt paprika
  • bors
  • 2 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 2 db burgonya
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál házi zsír


Elkészítés


  1. a szalonnát összekockázom,és serpenyőben zsírjára sütöm,de közben a felkockázott hagymát is hozzá adom,a tarhonyával együtt és így pirítom az összetevőket készre
  2. a tésztákat külön pirítom meg,de ezt is csak is házi zsírban,sózom,borsozom,paprikázom,vigyázva nehogy nagyon piruljon a paprika,mert akkor megkeseredik,ha készen van akkor félre teszem,mert csak később adom a többi összetevőhöz
  3. most koncentráljunk a szalonnás többire,hozzáadom a kolbászt is amit karikára szeleteltem,beleszeletelem az erős paprikát,belekocázom a megtisztított burgonyákat,a zúzott fokhagymát,és felöntöm annyi vízzel,hogy ellepje
  4. felforralom,rögtön közepesre mérsékelem a hőt,és hozzáadom a megpirított tésztákat,na így főzöm csendesen tovább fedő alatt,közbe,közben rá nézek,és ha elfőné a vizet akkor utána öntök egy keveset,az a lényeg,hogy nem hosszú levű betyárost akarok,hanem rövid lével akarom elkészíteni,mert így tunkolhatok a jó ropogós friss meleg paraszt kenyérrel

szerintem a koviubi,vagy a csalamádé illik hozzá,és persze a jó hűvös homoki rizling.........

Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések: