na ez szintén nem egy igazi diétás kaja a rizs szénhidrát tartalma végett,de azért egy könnyű előételnek vagy csak úgy 18 órai vacsorának el megy................
Hozzávalók
- 1/2 narancs
- 1 evőkanál balzsam ecet,vagy esszencia / sűrítmény /
- 4 teáskanál olíva olaj
- 1/4 teáskanál zöldbors
- só
- 20 dkg kínai kel
- 2 szál zöldhagyma
- 5 dkg piros szőlő
- 10 dkg rizs
- 10 dkg feta sajt
Elkészítés
- a narancslevét kifacsarom,összekeverem a balzsamecettel,sózom,borsozom,majd hozzá adom a durvára őrölt zöldborsot
- a rizst közben megpároltam / a rizs mennyiségéhez mindig dupla annyi vizet tegyünk fel forrni,a forrásba lévő vizet sózzuk,tegyük bele a rizst,várjuk meg amíg újra felforr a víz,fedjük le,tegyük takarék lángra a gáz égőt,majd kb.10 perc elteltével zárjuk el a lángot,és hagyjuk,hogy a rizs a saját gőzében megpárolódjon,elkészülést követően hideg vízzel leöblítem /
- a szőlőszemeket félbe vágom,a kínai kelt vékony csíkokra szeletelem,zöldhagymát karikákra vágom,hozzá adom a rizshez
- az előzőleg elkészített öntettel nyakon öntöm,alaposan össze keverem,hozzá adom a felkockázott feta sajtot................ennyi
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése