Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2012. január 11., szerda

fokhagymás spagetti zöld pestóval

valójában, ez nem az igazi diétás ételek egyike,de ha durum tésztából készül,és ha ez előírt 10 dkg /fő adagot betartom,akkor ezt is lehet ennem
a nyers anyagokat mindig száraz állapotban kell ki mérni

Hozzávalók
  1. egy csomag spagetti / 50 dkg /
  2. oliva olaj extra ízlés szerint
  3. fokhagyma 1 fej
  4. pesto szósz amennyit akarsz
  5. parmezán sajt szintén amennyit akarsz
  6. só ízlés szerint
  7. frissen őrölt fekete bors, óvatosan ez nem az étel

Pesto :ahogyan én csinálom

  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 csokor bazsalikom
  • 1 csomag petrezselyem
  • 1 evőkanál apróra vágott dió,fél evőkanál pirított napraforgómag,......pirított fenyőmag,ezt csak akkor ha nagyon gazdag vagy,mert igen csak drága,................itthon
  • fél teáskanál nagy szemű tengeri só

a hozzávalókat megtisztítom,apróra vágom,lereszelem,irány a mozsár

fokhagyma,só,kevés olaj ezek az első lépések,ezeket zúzom össze legelőször,jöhet a bazsalikom,és petrezselyem a dióval,és a napraforgóval együtt,tovább őrölöm,zúzom a mozsárban a pesto hozzávalóit,közben fokozatosan csurgatom hozzá az olivát,arra vigyázok,hogy ne egy leveses híg löttyöt kapjak,bár a reszelt parmezán egy kissé besűrűsíti,és később az állásban is sűrűsödik,de most egy jó állagú nem túl híg masszát akarok

hozzá adom a reszelt parmezán sajtot,és sikeresen elkészültem a pestoval,ha nem használom azonnal fel,akkor betöltöm egy jól lezárható széles szájú üvegbe a csodámat,néha néha ellenőrzöm és ha kell olajat öntök rá,így hetekig eltartható a hűtőben


Elkészítés


  • lobogó forró sós vízbe teszem a tésztát főni,al dente ez kb.8 perc,leszűröm.és kevés olivát öntök rá,hogy véletlenül se tapadjon össze
  • a fokhagymát tisztítom, apróra vágom
  • egy serpenyőben olajat hevítek,rá dobom a fokhagymát,és ezzel a lendülettel le is veszem a tűzről,a fokhagymának bőven elég az hő amit az olaj tárol,pont kellően pirul meg így a fokhagyma
  • vissza tűzre,gyerünk bele a pestot,kb.4 evőkanállal,azonnal forgassuk össze,és adjuk hozzá a spagettit,csökkentsük a lángot,és keverjük jól össze a pestot a tésztával,borsozzuk,reszeljünk rá friss parmezánt.........................voila, e finito
Jó étvágyat:))))

Nincsenek megjegyzések: