Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2012. január 19., csütörtök

Zöldséggel töltött palacsinta

azt gondolom hogy a vegák is emberek,csak azért mert nem esznek húst..............ezt a receptet nekik ajánlanám,de persze mindenki elkészítheti aki szereti a zöldségeket
valamint diétás ételnek sem utolsó,hiszen ha lisztet megválogatjuk,és szénhidrát szegényt használunk akkor egészen szép eredményt könyvelhetünk el a szénhidrát kárára


Hozzávalók

palacsinta tészta:

  • 15 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 2 db tojás
  • 1 db tojásnak csak a sárgája
  • csipetnyi só
  • olaj a sütéshez

töltelékhez:

  • nos valójában itt mindenki szabadon választhat,hogy milyen zöldségeket használ,az az milyeneket szeret,de én az általam használtakat preferálom
  • kb.5 dkg oliva olaj
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 17 dkg champignon gomba
  • 35 dkg paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt fekete bors
  • 1 csomag petrezselyem
  • 1 csomag madárbegysaláta / a díszítéshez /

Elkészítés

  • a hagymát megtisztítom,karikára vágom
  • gombát is megtisztítom,megmosom,laskára vágom / szeletekre /
  • a paradicsomokat forrásban lévő vízbe dobom egy pár pillanatig,majd a vízfűrdőből kiszedve hideg víz alá teszem,és lehúzom a héját,nagy kockákra vágom
  • a fokhagymát megtisztítom,és a késlapjával szétnyomkodom
  • fogok egy keverőtálat,beleöntöm a lisztet,sózom,hozzá adom a tejet,a tojásokat,és egy darab tojássárgáját is
  • összekeverem,majd hűvös helyen 20percig pihentetem a tésztát
  • az oliva olajat serpenyőbe öntöm,felforrósítom,hozzáadom a hagymakarikákat,és megdinsztelem
  • mielőtt a hagyma megdinsztelődne teljesen,hozzáadom a gombát,fokhagymát,majd ezekkel együtt tovább dinsztelem
  • az utolsó hozzávalót a paradicsomot azt a legvégén adom hozzá,hiszen ez jó sok levet fog ereszteni tehát vissza puhítja az előzőleg már le dinsztelt alapanyagokat
  • sózom borsozom,fedővel letakarom,és 5 perc alatt puhára párolom
  • a zöldségek párolása közben elkészültem a palacsinták kisütésével is,tehát jöhet a tálalás

Jó étvágyat!!

Nincsenek megjegyzések: