valamint diétás ételnek sem utolsó,hiszen ha lisztet megválogatjuk,és szénhidrát szegényt használunk akkor egészen szép eredményt könyvelhetünk el a szénhidrát kárára
Hozzávalók
palacsinta tészta:
- 15 dkg liszt
- 2,5 dl tej
- 2 db tojás
- 1 db tojásnak csak a sárgája
- csipetnyi só
- olaj a sütéshez
töltelékhez:
- nos valójában itt mindenki szabadon választhat,hogy milyen zöldségeket használ,az az milyeneket szeret,de én az általam használtakat preferálom
- kb.5 dkg oliva olaj
- 20 dkg vöröshagyma
- 17 dkg champignon gomba
- 35 dkg paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- frissen őrölt fekete bors
- 1 csomag petrezselyem
- 1 csomag madárbegysaláta / a díszítéshez /
Elkészítés
- a hagymát megtisztítom,karikára vágom
- gombát is megtisztítom,megmosom,laskára vágom / szeletekre /
- a paradicsomokat forrásban lévő vízbe dobom egy pár pillanatig,majd a vízfűrdőből kiszedve hideg víz alá teszem,és lehúzom a héját,nagy kockákra vágom
- a fokhagymát megtisztítom,és a késlapjával szétnyomkodom
- fogok egy keverőtálat,beleöntöm a lisztet,sózom,hozzá adom a tejet,a tojásokat,és egy darab tojássárgáját is
- összekeverem,majd hűvös helyen 20percig pihentetem a tésztát
- az oliva olajat serpenyőbe öntöm,felforrósítom,hozzáadom a hagymakarikákat,és megdinsztelem
- mielőtt a hagyma megdinsztelődne teljesen,hozzáadom a gombát,fokhagymát,majd ezekkel együtt tovább dinsztelem
- az utolsó hozzávalót a paradicsomot azt a legvégén adom hozzá,hiszen ez jó sok levet fog ereszteni tehát vissza puhítja az előzőleg már le dinsztelt alapanyagokat
- sózom borsozom,fedővel letakarom,és 5 perc alatt puhára párolom
- a zöldségek párolása közben elkészültem a palacsinták kisütésével is,tehát jöhet a tálalás
Jó étvágyat!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése