Hozzávalók
- 1 kg zöldborsó / fagyasztott is jó,télen úgysincsen friss/
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 zöldségleves kocka / brodo /
- mentalevelek
- frissen őrölt fekete bors
- só
- 1 db zsemle,kifli..... egy szelet teljes kiőrlésű kenyér,magvas kenyér,rozs kenyér,graham kenyér,stb.........
Elkészítés
- az alaplé elkészítéséhez pontosan mérem ki a víz mennyiségét,mert nem egy híg lét akarok,hanem jó sürűlevest
- tehát a zöldségleveskockából alaplevet készítek,ha felfortt akkor beleteszem a zöldborsót,és puhára főzöm,sózom borsozom
- ha készen van akkor botmixerrel pürésítem ......
- a kenyér, illetve zsemléből,kifliből krutont készítek / pirított kenyér,zsemle szelet /,ha el készült akkor kis kockákra vágom
- a menta leveleket megmosom,és kézzel össze tépkedem
- készen vagyok,a leves megfőtt,tálalásnál a pirított kenyér kockákkal megszórom a levest,és tépkedett menta levelekkel díszítem,amik szépen díszítik a levest,és nem utolsó sorban egy különleges ízzel meg is ízesítik a levesemet.........
Jó étvágyat:))))))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése