Hozzávalók
- 20dkg kristálycukor
- 25 dkg szárazbab
- 2 evőkanál gríz
- 5 dkg darált dió
- 3 db tojás
- késhegynyi szódabikarbóna
- 3 cl rum
- ízlés szerinti lekvár mennyiség
Elkészítés
- a babot amit előző este beáztattam felteszem főni,majd a főzést követően,egy burgonya passzírozó segítségével áttöröm
- a tojásokat kettéválasztom, a fehérjét félre teszem,a sárgáját egy keverőtálba teszem
- a tálba beleöntöm a cukrot,és habosra keverem a tojások sárgájával együtt
- hozzáadom az átpasszírozott babot,kettő kanál grízt / morzsa /,a darált diót.a rumot,a szódabikarbónát,na ezeket most aztán kellő erővel össze elegyítem
- legvégül, a tojások fehérjéből felvert habot is hozzá adom,de tudjátok ezt óvatosan,semmi kapkodás
- előre kikent formába öntöm
- közepes hőmérsékleten megsütöm,tálaláskor házilag készített tejszín habot teszek a felszeletelt torta szeletekre..........
azért írtam a lekvárt,mert egyszer úgy csinálta a nagyi,hogy a kész tortát ketté vágta és megkente eper lekvárral, hát mi tagadás úgy is finom volt
Jó étvágyat!!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése