Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2012. január 18., szerda

Hamis gesztenye torta / bab torta /

ezt a tortát igen csak kedveltem gyermekkoromban,hiszen az íze teljesen olyan mint a gesztenye tortáé...............


Hozzávalók

  • 20dkg kristálycukor
  • 25 dkg szárazbab
  • 2 evőkanál gríz
  • 5 dkg darált dió
  • 3 db tojás
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 3 cl rum
  • ízlés szerinti lekvár mennyiség

Elkészítés

  • a babot amit előző este beáztattam felteszem főni,majd a főzést követően,egy burgonya passzírozó segítségével áttöröm
  • a tojásokat kettéválasztom, a fehérjét félre teszem,a sárgáját egy keverőtálba teszem
  • a tálba beleöntöm a cukrot,és habosra keverem a tojások sárgájával együtt
  • hozzáadom az átpasszírozott babot,kettő kanál grízt / morzsa /,a darált diót.a rumot,a szódabikarbónát,na ezeket most aztán kellő erővel össze elegyítem
  • legvégül, a tojások fehérjéből felvert habot is hozzá adom,de tudjátok ezt óvatosan,semmi kapkodás
  • előre kikent formába öntöm
  • közepes hőmérsékleten megsütöm,tálaláskor házilag készített tejszín habot teszek a felszeletelt torta szeletekre..........

azért írtam a lekvárt,mert egyszer úgy csinálta a nagyi,hogy a kész tortát ketté vágta és megkente eper lekvárral, hát mi tagadás úgy is finom volt


Jó étvágyat!!!!

Nincsenek megjegyzések: