ez az egyik kedvenc ételem,ez nekem olyan mint másnak a pisztácia,mogyoró,szotyi.....
ezt nem lehet megunni,soha,soha nem lehet megunni...............
ez a mennyiség 4 főnek elegendő egy kiadós ebédre
Hozzávalók
- 50 dkg darált hús,ez lehet sertés,marha,vagy vegyesen,ki hogyan szereti,és mennyire akar felvágni a vendégei előtt,én maradok a pórias változatnál,lapockát daráltattam,abból lesz a csoda
- 4 db száraz zsemle,kifli,kenyér szeletek
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 tojás
- 1 fej vöröshagyma
- 1 teáskanál őrölt édes pirospaprika
- só
- 1 kávéskanál őrölt fekete bors
- olaj a sütéshez
a fasírozott elkészítése
- a száraz zsemlét,kiflit vagy kenyeret, langyos vízbe áztatom
- a darált húst keverőtálba teszem,és minden fűszert,sót,borsot,paprikát,valamint a tisztított,és apró kockára vágott hagymát is hozzáadom,mehet a tojás is
- a vízben áztatott száraz cuccot jól kinyomkodom,a nyers fasírozotthoz adom a keverőtálba
- jöhet a kézimunka,határozott mozdulatokkal össze keverem a hús masszát,többször kóstolom,hogy esetleg kell e bele még fűszer
- amikor össze áll a massza akkor egy nem túl kemény jól formázható hús masszát kell kapni
- be nedvesítem a kezemet,és húsgolyó formákat csinálok,ezeket zsemlemorzsába meghengergetem
- olajat hevítek,és mehetnek bele a húsgolyók, sötét barnára sütöm mind
Körethez
- 4 főre 40 dkg rizs
köret elkészítése
- 8 dl vizet forralok,megsózom,mehet bele a rizs,fedővel lefedem,egyet forralok rajta,és máris takarékra veszem a lángot,várok annyi időt,hogy a főzővizet majdnem elfőjje,akkor azonnal elzárom a gázt,és lefedve a saját gőzében készre párolódik a rizs
elkészültem,jöhet a tálalás
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése