Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2012. január 22., vasárnap

fasírt golyók,párolt rizzsel




ez az egyik kedvenc ételem,ez nekem olyan mint másnak a pisztácia,mogyoró,szotyi.....
ezt nem lehet megunni,soha,soha nem lehet megunni...............

ez a mennyiség 4 főnek elegendő egy kiadós ebédre
Hozzávalók

  • 50 dkg darált hús,ez lehet sertés,marha,vagy vegyesen,ki hogyan szereti,és mennyire akar felvágni a vendégei előtt,én maradok a pórias változatnál,lapockát daráltattam,abból lesz a csoda
  • 4 db száraz zsemle,kifli,kenyér szeletek
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál őrölt édes pirospaprika
  • 1 kávéskanál őrölt fekete bors
  • olaj a sütéshez

a fasírozott elkészítése

  • a száraz zsemlét,kiflit vagy kenyeret, langyos vízbe áztatom
  • a darált húst keverőtálba teszem,és minden fűszert,sót,borsot,paprikát,valamint a tisztított,és apró kockára vágott hagymát is hozzáadom,mehet a tojás is
  • a vízben áztatott száraz cuccot jól kinyomkodom,a nyers fasírozotthoz adom a keverőtálba
  • jöhet a kézimunka,határozott mozdulatokkal össze keverem a hús masszát,többször kóstolom,hogy esetleg kell e bele még fűszer
  • amikor össze áll a massza akkor egy nem túl kemény jól formázható hús masszát kell kapni
  • be nedvesítem a kezemet,és húsgolyó formákat csinálok,ezeket zsemlemorzsába meghengergetem
  • olajat hevítek,és mehetnek bele a húsgolyók, sötét barnára sütöm mind


Körethez

  • 4 főre 40 dkg rizs

köret elkészítése

  • 8 dl vizet forralok,megsózom,mehet bele a rizs,fedővel lefedem,egyet forralok rajta,és máris takarékra veszem a lángot,várok annyi időt,hogy a főzővizet majdnem elfőjje,akkor azonnal elzárom a gázt,és lefedve a saját gőzében készre párolódik a rizs

elkészültem,jöhet a tálalás


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: