Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2012. január 25., szerda

nyúlcomb töltött tojással


661 kcal


ez ugyan nem az az igazi diétás étel,de azért egy vasárnap belefér az étrendbe

4 db nyúl,vagy csirkecomb
6 ek.olíva olaj
1 fej fokhagyma
1 csokor zsályalevél
2 dl fehér bor / száraz /
3 ek.vaj
40 dkg petrezselyem gyökér /fehérrépa /
4 db paradicsom
10 reszelt ementáli sajt / próbáljátok ki a kecske sajtot ISTENI /
1 csokor petrezselyem
4 db. tojás


a combokat megtisztítom,kicsontozom,és formára igazítom,tepsibe teszem,sózom,borsozom,olíva olajjal meglocsolgatom,mellé teszem a keresztbe bevágott,de egészben hagyott fokhagyma fejet
4 db zsálya levéllel együtt
le öntöm a fehérborral,alufóliával letakarom,és 180 C -on 1 órán keresztül sütöm,majd leveszem a fóliát és kb.10 perc alatt készre sütöm / megpirítom /
amíg a hús sül,addig gyökeret meghámozom,megmosom,felkarikázom,és sós vízben puhára főzöm,a levét elpárologtatom,egy csészényi kivételével
a paradicsomoknak a tetejét levágom,belsejüket /magokat / karalábévájóval kiszedem,de úgy hogy azért húsa az maradjon, a pépesítem gyökeret,na ehhez hagytam meg a csészényi vizet,ez nem mindig kell, de ha túl sűrű lenne akkor a főző vízzel hígíthatom,sózom,borsozom
apróra vágom a petruskát,ezt is belekeverem ,jöhet a vaj,a sajt egyharmada,ezt is sózom,borsozom
a paradicsomokat óvatosan sózom,és a még meleg pürével megtöltöm őket, egy serpenyőben,pogácsa szaggató segítségével tükör tojást sütök,az említett segéd eszközt azért használom,mert így szép kör alakú egyforma nagyságúra tudom sütni a tojásokat
a megtöltött paradicsomokat tepsibe rakom,a tükörtojásokkal egyenként lefedem , a maradék sajttal megszórom,és irány a még forró sütő,ahol megpirítom a tetejüket
tálalás előtt egy kevés zsályát a maradék pecsenyelében gyorsan átfuttatok,és ezzel nyakon öntöm a combokat

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: