Hozzávalók
- 14 dkg kristály cukor
- 6 db tojás
- 14 dkg vaj
- 14 dkg túró
- 14 dkg tisztított de nem pirított mandula
Elkészítés
- a tojások sárgáját egy nagyobb keverőtálba teszem a cukorral együtt,majd habverővel,vagy robotgéppel habossá keverem
- hozzáadom a szoba hőmérsékleten kiolvasztott vajat,a túrót,a mandulát amit előzőleg LE DARÁLTAM,jól össze keverem
- legvégül óvatosan hozzákeverem a tojások fehérjét amit előzőleg kemény habbá felvertem
- még egyszer óvatosan átkeverem
- egy formát ki kenek vajjal,meghintem liszttel és zsupsz bele masszát
- alacsony hőfokon készre sütöm / tű próba / de ez inkább szemre megy nagyon nem szabad megsütni a tetejét,én a sötétbarnánál egy kicsit világosabbra sütöm
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése