tegnap az egyik közösségi portálon jeleztem,hogy éppen mit főztem éppen,akkor ott megígértem,hogy lesznek képek is,meg leírás is,nos most teljesítem az ígéretemet.....
Hozzávalók
- én tegnap a piacon kettőt vettem a tyúkból,mert nagyon jó árban volt, kilója 399 ft.,és ráadásul kicsik voltak, kb 1-1,20 dkg tehát mint említettem ezért vettem kettőt,az egyikből a levest,és egyben sültet,a másikból tyúk pörköltet készítettem
- 1 egész tyúk
- 4 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 1/4 zeller gumó
- 1/5 karalábé
- 1 csokor petrezselyem
- 1 db burgonya
- 1 db vöröshagyma
- só
- egész bors /fekete /
- 2 gerezd fokhagyma,és aki szereti a csípőset, az tegyen bele a főzés folyamán egy erős paprikát
- 1 csomag csiga,vagy cérnametélt tészta
természetesen mehet bele egy 1/4 kelkáposzta,egy két rózsa karfiol,egy marék zöldborsó is,persze van a klasszikus tyúkhúsleves receptje,de ez nem az,én nem iskolában tanultam a főzést........
Elkészítés
- a tyúkot megmosom,tisztítom és egy kicsit hideg vízben ázni hagyom
- közben megtisztítom a zöldségeket,és ketté,illetve több felé vágom őket
- fokhagymát úgy hagyom ahogyan van,nem kell leszedni a haját,úgyis le kell szűrni a levest,az meg a főzés közben leválik a fokhagymáról
- vöröshagymát természetesen megtisztítom,de egyben hagyom
- jöhet a tyúk............
- választok egy akkora fazekat amibe beleteszem a tyúkot,és ha felöntöm vízzel akkor ne látszódjék ki a madár,de maradjon hely a zöldségeknek is
- tehát a madár fő,a vizet megsóztam,várom,hogy felforrjon
- forr,na azonnal szedem is le a habját,hiszen tudjátok.............................ezt már annyiszor írtam,tehát most nem írom..............
- lehaboztam,kóstolom,ha kell akkor utána sózok
- mehetnek bele a zöldségek,és a szemes bors egészben,takarék lángra teszem,és kb.2 órán keresztül főzöm,én csak ennyi ideig főzöm most,mert nem akarom a tyúkot szét főzni,hiszen akkor hogy sütöm meg egyben.........hmm?
- le telt az idő,madárka kint van,a levest leszűröm,teszem fel a tésztának a vizet
- cérnametéltet választottam,ennek csak pár perc kell, és készen is van,lehet tálalni
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése