Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2012. január 18., szerda

Rakott gombás karfiol


ez egy nagyon nagy állandó kedvencem,remélem hogy ti is így fogjátok majd érezni ha elkészítitek és megkóstoljátok

Hozzávalók

  • 1 közepes nagyságú karfiol
  • 20 dkg gomba ez valójában lehet akár erdei gomba is/ róka,vargánya,szegfű gomba..../,ha azt válasszatok akkor "csak íze"lesz kitűnőbb
  • 1 db nagyobb vöröshagyma
  • 1/5 l olaj a sütéshez
  • 1 kk.őrölt piros paprika
  • 1 kisdoboz paradicsom sűrítmény,ehhez én a passata di pomodoro-t használom,ebből a mennyiség az 3 evőkanál,hiszen az üveg az 0,5 l-es
  • 1 csipet majoránna
  • 1 csipet őrölt gyömbér
  • 5 dl tejföl
  • 2 dl tej
  • só,és frissen őrölt fekete bors

Elkészítés

  • a karfiolt megtisztítom és rózsáira szedem,majd enyhén sós vízben előfőzöm,de nem készre
  • a gombát,hagymát megtisztítom,a gombát laskára,a hagymát apróra vágom
  • serpenyőben olajat hevítek,amihez én egy kicsi vajat is csempészek,ezzel csak ízletesebbé varázsolom az ételemet,a forró olajban üvegesre párolom a hagymát
  • hozzáadom a gombát,tovább pirítom őket együtt,majd meghintem pirospaprikával,át keverem,és jöhet a paradicsom sűrítmény
  • sózom,borsozom,és így rotyogtatom egy párpercig alacsony hőmérsékleten,ez alatt az ízek össze érnek, és főnek,valamint be is sűrűsödik a szószunk
  • a karfiol egyik felét egy kivajazott tűzálló tálba helyezem,majd ráöntök a gombás szószból,majd ismét a karfiol,és a maradék szósszal leöntöm
  • tejföllel egyenletesen betakarom,hogy minden hol fedje a karfiol
  • irány a pirító egységbe,és 180 C fokos sütőben 25 perc alatt készre sül a rakott ínyencségem
  • az elkészülést követően,én még azon melegében puha sajtot reszelek rá,és jöhet a tálalás........nyami


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: