ez egy nagyon nagy állandó kedvencem,remélem hogy ti is így fogjátok majd érezni ha elkészítitek és megkóstoljátok
Hozzávalók
- 1 közepes nagyságú karfiol
- 20 dkg gomba ez valójában lehet akár erdei gomba is/ róka,vargánya,szegfű gomba..../,ha azt válasszatok akkor "csak íze"lesz kitűnőbb
- 1 db nagyobb vöröshagyma
- 1/5 l olaj a sütéshez
- 1 kk.őrölt piros paprika
- 1 kisdoboz paradicsom sűrítmény,ehhez én a passata di pomodoro-t használom,ebből a mennyiség az 3 evőkanál,hiszen az üveg az 0,5 l-es
- 1 csipet majoránna
- 1 csipet őrölt gyömbér
- 5 dl tejföl
- 2 dl tej
- só,és frissen őrölt fekete bors
Elkészítés
- a karfiolt megtisztítom és rózsáira szedem,majd enyhén sós vízben előfőzöm,de nem készre
- a gombát,hagymát megtisztítom,a gombát laskára,a hagymát apróra vágom
- serpenyőben olajat hevítek,amihez én egy kicsi vajat is csempészek,ezzel csak ízletesebbé varázsolom az ételemet,a forró olajban üvegesre párolom a hagymát
- hozzáadom a gombát,tovább pirítom őket együtt,majd meghintem pirospaprikával,át keverem,és jöhet a paradicsom sűrítmény
- sózom,borsozom,és így rotyogtatom egy párpercig alacsony hőmérsékleten,ez alatt az ízek össze érnek, és főnek,valamint be is sűrűsödik a szószunk
- a karfiol egyik felét egy kivajazott tűzálló tálba helyezem,majd ráöntök a gombás szószból,majd ismét a karfiol,és a maradék szósszal leöntöm
- tejföllel egyenletesen betakarom,hogy minden hol fedje a karfiol
- irány a pirító egységbe,és 180 C fokos sütőben 25 perc alatt készre sül a rakott ínyencségem
- az elkészülést követően,én még azon melegében puha sajtot reszelek rá,és jöhet a tálalás........nyami
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése