Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2012. január 19., csütörtök

lehet más a pörkölt / sertéspörkölt kicsit másképpen /

megpróbáltam feldobni a hagyományosan lapockából készített sertéspörköltet,és különféle belsőségeket tettem hozzá.................igen jó lett.......

Megtisztítok 60 dkg sertéslapockát,20 dkg sertés nyelvet,,10-10 dkg sertésmájat,és szivet
a vesét először megtisztítom a hártyától,kettévágom és ki metszem a húgy vezetékeket,ezek után hideg vízzel átmosom,majd babérleveles,fekete borsos,sós vízben előfőzöm
ezt követően, a már előkészített húst és belsőségeket feldarabolom.
A hagymákat megtisztítom,apróra felvágom,és sertészsíron megpárolom,hozzáadom a húst és a belsőségeket,és tovább pirítom magas lángon.
A lángot mérsékelem,és közben hozzá adok 1 evőkanál paradicsom pürét,1 evőkanál őrölt piros paprikát,majd a lángot nagyobbra veszem és tovább pirítom az egész alapot,de arra vigyázok,hogy paprika le ne égjen.
Felöntöm 2,5 dl előre elkészített húsleves alaplével,fűszerezem,3 db babérlevéllel,1 teáskanál őrölt köménnyel,1 teáskanál szegfű borssal,egy teáskanál őrölt fekete borssal,valamint 2 gerezd zúzott fokhagymával.
A hőmérsékletet közepesre állítom,lefedem, és a fedő alatt puhára főzöm,ha szükséges kevés vörösborral,és vízzel pótoljuk az elpárolgott folyadék mennyiséget.
Amikor már minden megfőtt,megpuhult,akkor hintsük meg egy kevés liszttel,öntsünk hozzá folyadékot és forraljuk össze,sózzuk,borsozzuk,és legvégül hintsük meg majoránnával.
Én a nokedlit javasolnám melléje,félszáraz vörös borral

Nincsenek megjegyzések: