igazából nem annyira rajongok ezért az ételért, mert nekem olyan macerásnak tűnik,de hát a hús evők istenének / DOBOS J. /akarok tetszelegni...............
Hozzávalók
- 1 csomag fagyasztott leveles vajas tészta
- 1,20 kg marha vesepecsenye / bélszín / jöhet a trükk ???!!!! sertés szűzérme ugyan olyan jó,és a cél szentesíti az eszközt
- mustár,só,bors ezek a hús pácoláshoz kellenek
- 1 evőkanál olaj
- 5 dkg vaj
- 1 kisebb fej vöröshagyma aprítva
- 40 dkg gomba / champignon /
- 1 csapott evőkanál liszt
- 1 db tojás
Elkészítés
- a húst,sózom,borsozom,és mindenhol bekenem a mustárral,egy kicsit félre teszem hűvös helyre,hogy az ízek össze érjenek,ez kb. 1 óra hossza
- szobahőmérsékleten ez alatt az idő alatt a leveles tészta is kienged
- közben az apróra vágott hagymát megfonnyasztom a vajon,majd hozzáadom a szintén apróra vágott gombát,és így együtt sütöm őket kb.5 percig
- a végén liszttel megszórom,fél percig a tűzön hagyom,de folyamatosan kevergetem,hogy le ne égjen,majd egy kevés vizet öntök rá,csak annyit hogy sűrű pépes legyen,sózom,borsozom,és készen van,félre teszem
- a közben megpácolódott húsnak mind két oldalát hirtelen megsütöm,majd irány a forró sütő / kb. 180 C /ahol 10 perc alatt készre sütöm,majd a sütést követően lehűtöm a húst,ezt azért kell mert a forró húst nem rakhatom a tésztába bele,hiszen akkor a tészta megfőne belülről kifelé mielőtt még megsülhetne
- a kiengedett tésztát megpróbálom téglalap alakúra nyújtani,az így kapott alapra helyezem a gombás pépet,de a leve nélkül
- erre a pépes ágyra helyezem a kihűlt húst amit szintén meg kenek a gombás péppel
- ezek után belegöngyölöm a húst a tésztába,a tészta végeit lezárom,megkenem a felvert egész tojással
- jöhet a szolárium amit már jó felfűtöttem 250 C fokra,addig sütöm az árvát amíg jó ropogs nem lesz a tészta külseje..........
Jó étvágyat hozzá!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése