Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2012. január 19., csütörtök

Wellington bélszín


igazából nem annyira rajongok ezért az ételért, mert nekem olyan macerásnak tűnik,de hát a hús evők istenének / DOBOS J. /akarok tetszelegni...............

Hozzávalók
  • 1 csomag fagyasztott leveles vajas tészta
  • 1,20 kg marha vesepecsenye / bélszín / jöhet a trükk ???!!!! sertés szűzérme ugyan olyan jó,és a cél szentesíti az eszközt
  • mustár,só,bors ezek a hús pácoláshoz kellenek
  • 1 evőkanál olaj
  • 5 dkg vaj
  • 1 kisebb fej vöröshagyma aprítva
  • 40 dkg gomba / champignon /
  • 1 csapott evőkanál liszt
  • 1 db tojás

Elkészítés


  • a húst,sózom,borsozom,és mindenhol bekenem a mustárral,egy kicsit félre teszem hűvös helyre,hogy az ízek össze érjenek,ez kb. 1 óra hossza
  • szobahőmérsékleten ez alatt az idő alatt a leveles tészta is kienged
  • közben az apróra vágott hagymát megfonnyasztom a vajon,majd hozzáadom a szintén apróra vágott gombát,és így együtt sütöm őket kb.5 percig
  • a végén liszttel megszórom,fél percig a tűzön hagyom,de folyamatosan kevergetem,hogy le ne égjen,majd egy kevés vizet öntök rá,csak annyit hogy sűrű pépes legyen,sózom,borsozom,és készen van,félre teszem
  • a közben megpácolódott húsnak mind két oldalát hirtelen megsütöm,majd irány a forró sütő / kb. 180 C /ahol 10 perc alatt készre sütöm,majd a sütést követően lehűtöm a húst,ezt azért kell mert a forró húst nem rakhatom a tésztába bele,hiszen akkor a tészta megfőne belülről kifelé mielőtt még megsülhetne
  • a kiengedett tésztát megpróbálom téglalap alakúra nyújtani,az így kapott alapra helyezem a gombás pépet,de a leve nélkül
  • erre a pépes ágyra helyezem a kihűlt húst amit szintén meg kenek a gombás péppel
  • ezek után belegöngyölöm a húst a tésztába,a tészta végeit lezárom,megkenem a felvert egész tojással
  • jöhet a szolárium amit már jó felfűtöttem 250 C fokra,addig sütöm az árvát amíg jó ropogs nem lesz a tészta külseje..........

Jó étvágyat hozzá!!!

Nincsenek megjegyzések: