Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2012. január 19., csütörtök

sült alma dióval töltve


őszinte legyek.........még sohasem csináltam,de egyszer ennek is eljön az ideje Hozzávalók
  • 4 db nagy szem alma / pl.idared/
  • 10 dkg darált dió
  • 1/2 csomag mazsola / aszalt szőlőszem/
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • porcukor a szóráshoz
  • fahéj
  • fehérbor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 1 citrom leve

Elkészítés

  • az almákat megmosom,majd a magházukat egy arra alkalmas speciális eszközzel / alma csumázó /eltávolítom,és a tetejüket levágom egy éles késsel,ezek lesznek majd később a "sapkáik"
  • párcsepp citrom lét csepegtetek az alma belsejébe,hogy ne barnuljon meg
  • a darált dióhoz hozzáadom a cukrot, mazsolát,reszelt citrom héjat,reszelt narancshéjat,és annyi bort,hogy egy jól kezelhető nem túl sűrű masszát kapjak
  • ezt a masszát közepes lángon állandó kevergetés mellett,2-3 percig főzöm,ha túl sűrű lenne akkor borral lehet hígítani,de az alkoholt az főzzük ki minden esetbe belőle...hukk,hukk.........ezt teszi a bor gőz...........
  • az így nyert masszával megtöltöm a magházuktól megfosztott almákat,a levágott "kalapokat" vissza helyezem az almákra
  • jöhet a sütés
  • közepes hőmérsékletre előmelegített sütőben,kb.30 perc alatt elkészül a művem
  • tálaláskor vaníliás cukorral kevert porcukorral meghintem

Jó étvágyat hozzá!!!

Nincsenek megjegyzések: