őszinte legyek.........még sohasem csináltam,de egyszer ennek is eljön az ideje Hozzávalók
- 4 db nagy szem alma / pl.idared/
- 10 dkg darált dió
- 1/2 csomag mazsola / aszalt szőlőszem/
- 1 csomag vaníliás cukor
- porcukor a szóráshoz
- fahéj
- fehérbor
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 db narancs reszelt héja
- 1 citrom leve
Elkészítés
- az almákat megmosom,majd a magházukat egy arra alkalmas speciális eszközzel / alma csumázó /eltávolítom,és a tetejüket levágom egy éles késsel,ezek lesznek majd később a "sapkáik"
- párcsepp citrom lét csepegtetek az alma belsejébe,hogy ne barnuljon meg
- a darált dióhoz hozzáadom a cukrot, mazsolát,reszelt citrom héjat,reszelt narancshéjat,és annyi bort,hogy egy jól kezelhető nem túl sűrű masszát kapjak
- ezt a masszát közepes lángon állandó kevergetés mellett,2-3 percig főzöm,ha túl sűrű lenne akkor borral lehet hígítani,de az alkoholt az főzzük ki minden esetbe belőle...hukk,hukk.........ezt teszi a bor gőz...........
- az így nyert masszával megtöltöm a magházuktól megfosztott almákat,a levágott "kalapokat" vissza helyezem az almákra
- jöhet a sütés
- közepes hőmérsékletre előmelegített sütőben,kb.30 perc alatt elkészül a művem
- tálaláskor vaníliás cukorral kevert porcukorral meghintem
Jó étvágyat hozzá!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése