Hozzávalók:
- joghurt / natúr/
- gerezd fokhagyma
- só
- bors
- kaliforniai paprika
- fürtös uborka / kígyó/
- halványító zeller
- karfiol
- brokkoli
- koktél paradicsom
- baguette
- oregano
- bazsalikom
- kakukk fű
- petrezselyem zöld
- kapor
- reszelt szerecsen dió
Elkészítés
- szándékosan nem írtam darabot és mennyiséget semmihez sem,hiszen ezt mindenki a saját ízlése,és az esetleges résztvevők számához méri majd ki a mennyiségeket,így nem hinném,hogy agyon kéne csűrni csavarni a dolgot
- a joghurtot egy tálba öntöm,fokhagymát tisztítom,és fokhagymaprés segítségével össze préselem,majd a joghurtba keverem,sózom,borsozom
- különféle zöld fűszerekkel megízesítem,ezeket természetesen előtte apróra vágom
- a szerecsen dió nálam minden esetben szerepet kap az ízesítésnél,tehát csak javasolni tudom a használatát
- a mártogatáshoz kiválasztott zöldségeket megmosom, konyhai papírtörlőkendővel áttörlöm,és rózsáira szedem illetve a paprikát,nem túl vastag hasábokra felszeletelem,az uborkát karikára vágom
- a baguettet felszeletelem,és a sütőben gyorsan megpirítom,fokhagymával ízesítem,mint amikor pirítost készítek
- ezzel el is készültem,jöhetnek a vendégek........
Jó étvágyat............
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése