fejes saláta variáció


ez egy sima egyszerű saláta amit a nap bármely szakaszában fogyaszthatunk,a megmaradt sült tyúkot is felhasználtam hozzáHozzávalók1 db fejes saláta,
20 szem olíva bogyó,magozott ha lehet, 1 db vöröshagyma,vagy egy 1/2 póréhagyma,
3 db paradicsom1/2 kigyó uborka,
1 bögre natúr napraforgó mag,
só,olíva olaj,
balzsam ecetElkészítésa salátát leveleire szedem,megmosom,saláta centrifugával le szárítom róla a nedvességet,majd apróra tépkedem egy salátástálba
paradicsomokat megmosom,cikkekre vágom,a húsát kivágom,a többi részével együtt kockára vágom,
irány a tálba,
hagymát tisztítom,kettévágom,és vékonyra felszeletelem,ezt is a tálba teszem,
az uborkát is kockára vágom,
az is mehet a saliba,olajbogyókat is rá halmozom a salátára,
jöhet a maradék sült tyúkhús,apróra felvagdosom,és rá teszem ezt is a salátára,
közben egy serpenyőt felforrósítok,és beleszórom a napraforgó magvakat,
amiket jól megpirítok,
majd ezt is a salátára halmozom elkészültem,lehet összekeverni,csak úgy simán kézzel,
olíva olajat és balzsam ecetet nem teszek rá előre,azt mindenki a saját ízlése szerint használja....Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése