na ez aztán a fejedelmi estebéd,ettől aztán biztosan nem fogtok meghízni................
Hozzávalók
- 12 db egyforma közepes nagyságú burgonya
- 4 db lila hagyma
- 7 dl víz
- 4 evőkanál 20% étel ecet
- 2 evőkanál kristálycukor
- 1 teáskanál só
- frissen őrölt bors
Elkészítés
- a burgonyát megmosom,és felteszem főni héjastól
- a főzést követően a vizet leöntöm róla és hagyom hogy kissé meghűljön,majd a héját eltávolítom,karikára vágom a burgonya szemeket,és megsózom,megborsozom
- a lila hagymát megtisztítom,apróra vágom,vagy nagyon vékonyra felszeletelem
- egy mély salátástálba vizet engedek /7 dl. /hozzáadom a cukrot,sózom,ecete öntök bele,és saláta levet készítek
- az elkészült lébe helyezem a burgonya karikákat a lila hagymával együtt
- ha kell akkor még egyszer utána ízesítek
- irány a hűtő,ahol 2-3 óráig hagyom pihenni,hogy az ízek jól össze érjenek,természetesen ezt már akár egy nappal az étkezés előtt is elkészíthetem hiszen csak jót teszek vele az összetevőknek,mert tovább állnak, és érnek az ízek
ezt a salátát akár mint köret is felszolgálhatjuk,sült,töltött,rántott húsok mellé,de nagyon jó és ki tűnő csak így magában is.............
Jó étvágyat!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése