Hozzávalók
- 42 dkg vaj, szoba hőmérsékleten ki olvasztva
- 16 dkg kristály cukor
- 52 dkg liszt
- ribizli,vagy málna lekvár,ha lehet akkor házi
- porcukor
Elkészítés
- a vajat kb 1/2 óra alatt habosra verem a habverővel,vagy a robotgéppel
- fokozatosan hozzá adagolom a cukrot,és a lisztet,egy nagyon homogén,de nem túl híg masszává elegyítem az egészet
- a masszát a tortaformába öntöm,amit előzőleg sütőpapírral kibéleltem
- meg kenem a kiválasztott lekvárral,és a maradék masszát ráöntöm, a sütőben alacsony hőfok mellett megsütöm ( tű próba )
- elkészültem,kiveszem a torta formát a sütőből,azon melegébe ki emelem a formából a tortát,meghintem porcukorral,mehet a tányérra
Jó étvágyat hozzá:)))))))))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése