
352 kcal
2,5 dkg rizst párolok / Basmati,jasmin,vadrizs,barna rizs / semmi esetre sem a "jó B minőségű"rizst,ha mégis azt válasszátok,akkor többször mossátok át,mind addig ameddig csak sima átlátszó víz nem csurog róla,és ne az a tejszerű izé.
20 dkg sárgarépát megtisztítok és karikára vágom,2 teáskanál olíva olajon megfuttatom,zsályával ízesítem,az előzőleg elkészített 1 dl zöldség alaplével felöntöm,és roppanósra párolom
össze forgatom a rizzsel,sózom,ízlés szerint borsozom
10dkg csirke mell filét csíkokra vágok,1 teáskanál olíva olajon megpirítom,citromlével ízesítem,tányérra szedem,a megmaradt olajban zsályalevelet pirítok,majd az egészet a húsra öntöm
tálra szedem a répás rizst,és melléhelyezem a húst, melyen a ott díszelegnek a zsályalevelek
Jó étvágyat
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése