Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2012. június 18., hétfő

Tepsis pulyka,cukkinivel,és feta sajttal.........és...


na ez egy nagyon laktató eledel,bár akár ebédre is megfelelő,de én inkább a késő esti vacsorának ajánlanám


Hozzávalók

  1. 50 g friss kenyérmorzsa
  2. 25 dkg darált pulykahús
  3. 1 db tojás,ezt felverem
  4. 2 db vöröshagyma,tisztítva,és félbevágva
  5. 1 marék apróra vágott mentalevél
  6. 2 db burgonya, jó nagyokat vállaszatok,ezeket egyenlő nagyságú cikkekre vágom
  7. 2 db közepes cukkini,hasábokra vágom
  8. 12 db koktélparadicsom
  9. 2 ek.olivaolaj
  10. 50 g fetasajt,
  11. őrölt bors

Elkészítés

  • sütő bemelegít 200 C fokosra,légkeverésest 180 C-ra,gáz kb.6 fokozat
  • egy keverőtálba teszem a darált húst,kenyérmorzsát,tojást,felaprított mentalevél felét,bele reszellek egy fél fej hagymát,sózom,borsozom,és kicsi kezeimmel jól átforgatom,összedolgozom,majd egy kis ideig állni hagyom a hűtőben,hogy ízek összeérjenek
  • eleget pihent a hús,most be olajozom a kezem,és pogácsákat formázok a fűszeres húsból,hogy mekkorákat,nos amekkora a szám.......... na szóval nem bazi nagyokat,de nem is miniket gyártok,valahol a kettő közötti nagyságúakat
  • a maradék hagymát cikkekre vágom
  • egy magas falú hőállótálba helyezem a kész húspogácsáimat,mellé rakom az előzőleg felvagdosott zöldségeket,cukkini,burgonya, a cikkekre vágott hagymát,valamint a koktélparadicsomokat,ezeket úgy ahogy vannak szárastól egyben
  • meglocsolom bőségesen az oliva olajjal,sózom,borsozom,kb,30 percig sütöm amíg a hús át nem sül,a zöldségek meg megpirulnak,ha esetlegesen túl pirítja valaki az nem főben járó bűntett,csak ne égessétek el.............
  • tálaláskor azon melegében meg szórom a darabolt feta sajttal,és a maradék aprított mentával.....

Jó étvágyat hozzá:)))

Nincsenek megjegyzések: