na ez egy nagyon laktató eledel,bár akár ebédre is megfelelő,de én inkább a késő esti vacsorának ajánlanám
Hozzávalók
- 50 g friss kenyérmorzsa
- 25 dkg darált pulykahús
- 1 db tojás,ezt felverem
- 2 db vöröshagyma,tisztítva,és félbevágva
- 1 marék apróra vágott mentalevél
- 2 db burgonya, jó nagyokat vállaszatok,ezeket egyenlő nagyságú cikkekre vágom
- 2 db közepes cukkini,hasábokra vágom
- 12 db koktélparadicsom
- 2 ek.olivaolaj
- 50 g fetasajt,
- só
- őrölt bors
Elkészítés
- sütő bemelegít 200 C fokosra,légkeverésest 180 C-ra,gáz kb.6 fokozat
- egy keverőtálba teszem a darált húst,kenyérmorzsát,tojást,felaprított mentalevél felét,bele reszellek egy fél fej hagymát,sózom,borsozom,és kicsi kezeimmel jól átforgatom,összedolgozom,majd egy kis ideig állni hagyom a hűtőben,hogy ízek összeérjenek
- eleget pihent a hús,most be olajozom a kezem,és pogácsákat formázok a fűszeres húsból,hogy mekkorákat,nos amekkora a szám.......... na szóval nem bazi nagyokat,de nem is miniket gyártok,valahol a kettő közötti nagyságúakat
- a maradék hagymát cikkekre vágom
- egy magas falú hőállótálba helyezem a kész húspogácsáimat,mellé rakom az előzőleg felvagdosott zöldségeket,cukkini,burgonya, a cikkekre vágott hagymát,valamint a koktélparadicsomokat,ezeket úgy ahogy vannak szárastól egyben
- meglocsolom bőségesen az oliva olajjal,sózom,borsozom,kb,30 percig sütöm amíg a hús át nem sül,a zöldségek meg megpirulnak,ha esetlegesen túl pirítja valaki az nem főben járó bűntett,csak ne égessétek el.............
- tálaláskor azon melegében meg szórom a darabolt feta sajttal,és a maradék aprított mentával.....
Jó étvágyat hozzá:)))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése